Başbakan'dan Yeni TEOG Açıklaması...

Başbakan Binali Yıldırım, TEOG ile ilgili açıklamada bulundu. Başbakan Yıldırım, TEOG yerine Milli Eğitim Bakanlığının 3 tane çözüm ürettiğini belirtti. Yıldırım, önerilerin bir ay içerisinde Bakanlar Kurulu'na geleceğini belirtti.

25 Eylül 2017 Pazartesi 12:09
Başbakan'dan Yeni TEOG Açıklaması...

Başbakan Binali Yıldırım, TEOG ile ilgili açıklama geldi.

Başbakan Yıldırım, "Bir milyon 200 bin öğrenci ve ailelerini ilgilendiren bir konu. TEOG konusu başından beri hep yanlış anlaşılıyor. TEOG bir sistem değil. Sistem değişikliği yok. Okullar, kurslar, dershaneler çocuklar bunaldı. Kimyası bozuldu. TEOG kalkınca bütün öğrenciler büyük bir bayram havasında, benim torunum da "Dede teşekkür ederim TEOG'u kaldırdın" ifadesini kullandı.

TEOG yerine 3 çözüm üretiliyor

Başbakan Yıldırım, "Milli Eğitim Bakanlığı 3 tane çözüm üretiyor. İlki her lise kendi sınavını yapabilir. İkinci yöntem, ortaokul sertifikasyon sistemi. Üçüncü yöntem; adrese dayalı kayıt sistemi yüzde 50 olarak, bir kısım okullar da ortaokul mezuniyet ortalamasını arayabilir" dedi.

Başbakan Yıldırım, önerilerin bir ay içerisinde Bakanlar Kurulu'na geleceğini belirtti.

Kaynak:YeniŞafak

Son Güncelleme: 25.09.2017 12:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.