FOX TV'i Çalışanının Telefonundan 2 Ayrı ByLock Çıktı!

Geçen yıl Ağustos ayında tutuklanan FOX TV eski Haber Müdürü Ercan Gün'ün kullandığı 2 ayrı telefonda da Bylock sistemi bulundu.

31 Ekim 2017 Salı 11:12
FOX TV'i Çalışanının Telefonundan 2 Ayrı ByLock Çıktı!

FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alınan ve itirafçı olan dönemin Güvenlik Şube Müdürlüğü'nden sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcısı Yunus Dolar'ın ifadesi sebebiyle gözaltına alınan FOX TV eski Haber Müdürü Ercan Gün'ün telefonundan iki yarı Bylock çıktı.

Dolar'ın, “Gazeteci Ercan Gün bana, MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın ifadeye çağırılmasının talimatını Fetullah Gülen'in talimatıyla gerçekleştiğini söyledi” dediği öğrenildi.

ercan-gun_2374 (1)

HRANT DİNK CİNAYETİNDE ALGI OPERASYONU

Samsun'da Ogün Samast'ın jandarmalarla çekilen 44 saniyelik görüntüsü, tutuklu sanıklardan FETÖ'cü istihbaratçı Ali Fuat Yılmazer'in isteği üzerine bilgisayar network'ü üzerinden 28 Ocak 2007 günü Ankara İstihbarat Dairesi'ne gönderilmişti.

Ercan Gün, 30 Ocak günü İstanbul'dan aldığı görüntüleri yayınlamak yerine önce Samsun'a giderek kendi deyimiyle "Jandarma'dan aldığı algısı yaratmak için" Jandarma santralini aramıştı.

1_16

İKİ TELEFONUNDA DA BYLOCK BULUNDU

Gazeteci Nedim Şener'in dün Posta'daki yazısında Ercan Gün, poliste çekildiği açıklanmasına rağmen İstanbul'a dönüp, "İşte jandarmada çekilen görüntüler" diye de haberleştirmişti. Böylece Ergenekon operasyonları için en önemli algıyı yaratmıştı. Dink cinayetinden tutuklu olan Ercan Gün, savcılık ifadesinde, ağabeyi M… Gün adına kayıtlı 0535 ... 3138 numaralı telefonu ve çalıştığı şirket adına kayıtlı 0530 …1557 iki numarayı kullandığını söylemişti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na ulaşan rapora göre, Ercan Gün'ün kullandığı her iki telefonda da FETÖ'nün kripto haberleşme sistemi olan Bylock yüklendiği tespit edildi.

fatih-portakal-ercan-gun_8207

FOX TV SUNUCUSU TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Fox TV Sunucusu Fatih Portakal Gün'ün tuuklanmasına tepki göstermişti. Gün'ün ismi halen kanalın künyesinde "Haber Planlama Müdürü" olarak yer alıyor.

2_15

Son Güncelleme: 31.10.2017 11:16
Anahtar Kelimeler:
Fox TvErcan Gün
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.