Gökçek: Kılıçdaroğlu, Enis Berberoğlu 'sussun' diye yürüyor

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Adalet Yürüyüşü”nün sebebini, "Ateş paçayı sardı" şeklinde değerlendirdi.

07 Temmuz 2017 Cuma 11:29
Gökçek: Kılıçdaroğlu, Enis Berberoğlu 'sussun' diye yürüyor

Beyaz TV’de yayınlanan Ferda Yıldırım’ın sunduğu “Gündem Özel” programına konuk olan Gökçek, “CHP-FETÖ İlişkileri” ile altındaki nedenleri ve muhtemel sonuçlarını, belgelerle değerlendirdi.

Konuşmasına, derlediği “Sol Siyaset-FETÖ İlişkileri” kitabının içeriğinde yer alan bilgilerden söz ederek başlayan Başkan Gökçek, bu bilgilerin yalan olması durumunda Cumhuriyet Halk Partisi tarafından kendisine dava açılacağını belirterek, “Açamazlar. FETÖ bağlantıları olduğu için bu zamana kadar hiçbir dava açılmadı” dedi.

-“ADALET YÜRÜYÜŞÜ”NÜN SIR PERDESİ…

Başkan Gökçek, Kılıçdaroğlu’nun, 23 gün önce CHP Milletvekili Enis Berberoğlu’nun tutuklanmasının ardından Güvenpark’tan başlattığı “Adalet Yürüyüşü”nün nedenlerine açıklarken, “Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘Adalet Yürüyüşü’nü yapmasının 3 nedeni var; Bizde ‘ateş bacayı’ sardı derler, Kemal Kılıçdaroğlu’nda ‘ateş paçayı’ sardı” dedi. Gökçek, bu 3 nedeni şöyle açıkladı:

“Birincisi, parti içerisindeki otoritesini sağlayarak, yerini sağlama almak istemesi,

İkincisi, ‘ateş paçayı’ sardı. Milletvekili Enis Berberoğlu, Adana’da gerçekleşen MİT TIR'larının çevrilmesi olayının görüntülerinin, Kılıçdaroğlu tarafından kendisine verildiğini itiraf etmemesi için,

Üçüncüsü de 15 Temmuz’da başarısız olan FETÖ’nün, ülkede kargaşa çıkartmak için ikinci Gezi olaylarını yeniden çıkartmak.”

28 Şubat darbesinin de FETÖ tarafından yapıldığını açıklayan Başkan Gökçek, konuyu videolarla belgelerken, Gezi Olayları’nı organize edenlerin de FETÖ’cüler olduğunu bildirdi.

-“BERBEROĞLU, İTİRAF EDERSE 1-3 YIL ARASI CEZA ALIR”
         Başkan Gökçek, MİT TIR'ları bilgilerinin, Gazeteci Can Dündar’a, Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı tarafından; CHP Milletvekili Enis Berberoğlu'na Can Dündar tarafından, Berberoğlu'na da Kemal Kılıçdaroğlu tarafından verildiğini söyledi.
          Başkan Gökçek, konuyla ilgili olarak 20 Mayıs'ta Kemal Kılıçdaroğlu’nun, “Ben görüntüleri izledim” açıklamasını yaptığını, hatta Can Dündar’ın kitabında, “27 Mayıs’ta solcu bir dostum, ‘merak ettiğin şey, bu flash içerisinde’ ifadesinin yer aldığını ve 29 Mayıs’ta da Cumhuriyet Gazetesi’nde haberin yayınlandığını, gazete kupürleriyle anlattı.
         Enis Berberoğlu’nun, mevcut bilgi ve görüntülerin Kılıçdaroğlu tarafından, gazetelere iletilmesi için kendisine verildiğini itiraf etmesi durumunda 1 ila 3 yıl arası ceza alacağını bildiren Başkan Gökçek, “Enis Berberoğlu, sırf Genel Başkan'a iyi görünmek için karambola gitti. Enis, itiraf et, çoluğun çocuğun var” çağrısında bulundu.
        
-“(BEN SENİN İÇİN YÜRÜYORUM, KONUŞMA) MESAJI VERİYOR"
         Güneş Gazetesi’nde 17 Haziran’da yayınlanan “Asıl Kurye Kemal” manşetli haberi örnek vererek konuşmasını sürdüren Başkan Gökçek, “Böyle bir haber yapıldı, mahkemeye verebildi mi? Bana böyle bir haber yapılmış olsa, sabah mahkemeye veririm” dedi. Başkan Gökçek, Kemal Kılıçdaroğlu’nun “suçlu olduğu için sustuğunu” ifade etti.
         Gökçek, Kılıçdaroğlu’nun yürüyüşle, Berberoğlu'na, “Ben senin için kendimi yollara verdim, konuşma” mesajı verdiğini de söyledi.  
 
-“ADALET NEREDE KEMAL?”
         Kılıçdaroğlu’nun bürokratlık yaptığı yıllarda, yakınları ve akrabalarının, işe girme barajının 70 olmasına rağmen, daha düşük puanlarla kamuya atanmalarını sağladığını, kendi çocuklarının çalışma yaşına gelmeden sigorta girişlerinin yapıldığını, hatta SSK Genel Müdürlüğü döneminde yapılan işe almalarda yolsuzluk yapıldığını ifade eden ve bu iddialarını, yine belgeleriyle ortaya koyan Başkan Gökçek, “Adalet nerede Kemal?” sorunu yöneltti.
          Başkan Gökçek, Kılıçdaroğlu’nun yine Genel Müdürlük görevini yürüttüğü dönemde, kendisine açılan soruşturmayı da kendisinin akladığını belirterek, buna ilişkin, Kılıçdaroğlu'nun imzasının altında olduğu resmi yazıyı, izleyicilerle paylaştı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.