İbrahim Kalın'dan 'Vize Krizi' Açıklaması

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'dan vize krizi ve ABD Büyükelçisi John Bass'ın açıklamalarına ilişkin değerlendirmeler geldi.

12 Ekim 2017 Perşembe 11:56
İbrahim Kalın'dan 'Vize Krizi' Açıklaması

İşte Kalın'ın açıklamaları:

"Türk vatandaşları ile ilgili konuyu getirip, vizeye bağlamalarını anlamak mümkün değil. Fakat dün Dışişleri Bakanlarının bir görüşmesi oldu ve konunun çözümüne ilişkin Amerikalıların teklifini aldık. Bizim açımızdan karışık bir tablo yok. Devam eden yargı sürecinde ifadeler alınıyor. Amerika veya bir başka ülke Türkiye'deki yargı süreçlerin saygı duymak zorundadır. Nasıl ki biz vatandaşlarımız yurtdışında böyle şeylerle karşılaştığında yargı bağımsızlığı öne sürülüyorsa, Türkiye'de de durum böyle. Umarız kendileri de bu tabloyu görür..."

"Türkiye Cumhuriyeti Devleti üç terör örgütü ile mücadele eden aynı anda tek NATO ülkesidir. Diğer müttefik ülkeler ne kadar destek veriyor? Tablo çok açık. Bizi tatmin etmiyor. Bu sebepla terör olayları yaşandığını biliyoruz. Bunun tersi olsaydı, acaba bu ülkelerin tepkisi ne olurdu. Terör artık küresel bir mesele...

Doğrudur. ABD ile DEAŞ, Suriye, Irak konusunda işbirliğimiz vardı ama yeterli değil. Bugün Türkiye PKK ile mücadelesinde çetin bir mücadele veriyor. "

ayrıntılar geliyor

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.