İnsani yardım için yeni gümrük kapısı açılıyor!

Afrin'e insani yardımların daha kolay ulaştırılabilmesini sağlamak amacıyla Hatay'dan bölgeye geçiş için yeni bir gümrük kapısı açılacak

28 Mart 2018 Çarşamba 16:46
İnsani yardım için yeni gümrük kapısı açılıyor!

Türk Silahlı Kuvvetleri ve Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) Zeytin Dalı Harekatı ile teröristlerden temizlediği Afrin'e insani yardımların daha kolay ulaştırılabilmesini sağlamak amacıyla Hatay'dan bölgeye geçiş için yeni bir gümrük kapısı açılması kararlaştırıldı. Söz konusu gümrük kapısının Hatay'ın Kumlu ilçesi Hamam Köyü yakınlarında açılması planlanıyor.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Başbakanlıkta, Afrin'e insani yardımların daha kolay ulaştırılabilmesini sağlamanın da değerlendirildiği toplantıda, Hatay'dan bölgeye geçiş için yeni bir gümrük kapısının açılmasına karar verildi. Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci'nin Hatay ziyaretinin ardından Bakanlık Müsteşar Yardımcısı Sezai Uçarmak ve beraberindeki heyet, bölgeye giderek yapılacak çalışmalara ilişkin görüşmelerde bulundu.

  Bakanlık ve Hatay Valiliği yetkilileriyle yapılan incelemeler sonucu  söz konusu gümrük kapısının Hatay'ın Kumlu ilçesi Hamam Köyü yakınlarında  açılması konusunda mutabakata varıldı. 

  TSK'nin Afrin'e yönelik Zeytin Dalı Harekatı sonrasında bölgedeki  imar, insani yardımlar ve yerleşik düzene geçilmesine yönelik koordinasyon görevi  Hatay Valiliğine verilmişti.

Gümrük kapısının açılmasının planlandığı Hamam Köyü çevresinde  karayolu altyapısının uygun olduğunu belirten yetkililer, yolun Cinderes  üzerinden Afrin'e ulaştığını bildirdi. Yakın zamanda gümrük kapısının açılacağı  noktada saha düzeltme ve inşaat işlemlerine başlanması planlanıyor.

Anahtar Kelimeler:
Yeni Gümrük Kapısı
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.