İş Adamı Verdal Hosta FETÖ Üyeliğinden Tutuklandı

İş adamı Verdal Hosta'nın FETÖ üyeliği iddiası ile yargılandığı davada karar açıklandı. Hosta, "silahlı terör örgütü üyeliği" suçundan 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

14 Şubat 2018 Çarşamba 09:30
İş Adamı Verdal Hosta FETÖ Üyeliğinden Tutuklandı

İş adamı Verdal Hosta'nın Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyeliği iddiasıyla yargılandığı davada karar açıklandı. Mahkeme, Hosta'nın "silahlı terör örgütü üyeliği" suçundan 10 yıl hapisle cezalandırılmasına hükmetti.

 Ankara 18. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık Hosta ile avukatları katıldı.

ETKİN PİŞMANLIK TALEBİ REDDEDİLDİ

Cumhuriyet savcısı, önceki duruşmada Hosta hakkında verdiği esasa ilişkin mütalaasını tekrarladı.

Sanık Hosta, etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmak istediğini ancak savcının bu talebin kabul edilmemesi yönünde mütalaada bulunduğunu söyledi.

BYLOCK KULLANDIĞINI İTİRAF ETTİ

FETÖ'ye finans desteği sağladığı yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını savunan Hosta, 2002'den bu yana ticaretle uğraşmadığını, örgüte para aktarmadığını iddia etti.

Örgütün kriptolu haberleşme programı olan "ByLock"u kullandığını kabul eden Hosta, söz konusu programı bir tanıdığının tavsiyesi üzerine kısa süreliğine kullandığını ileri sürdü.

Anahtar Kelimeler:
Hosta
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.