Kritik YAŞ'tan kritik kararlar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen ve 2,5 saat süren Yüksek Askeri Şura toplantısı sona erdi. Toplantı sonrası Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın açıklamalarda bulundu.

02 Ağustos 2018 Perşembe 20:56
Kritik YAŞ'tan kritik kararlar

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Deniz Kuvvetleri  Komutanı Adnan Özbal'ın oramiralliğe, 2. Ordu Komutanı Metin Temel'in  orgeneralliğe terfi ettirildiğini bildirdi. 

Kalın, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlediği basın toplantısında,  Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan Yüksek Askeri  Şura (YAŞ) Toplantısı'nda alınan kararları açıkladı.

Sözcü Kalın, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Anıtkabir ziyaretinde ifade  ettiği gibi toplantının Türkiye'nin kritik sınamalarla karşı karşıya kaldığı bir  dönemde gerçekleştirildiğini söyledi.

Toplantıda, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) büyük bir özveriyle,  profesyonellik ve kahramanlıkla yürüttüğü mücadelenin devamı mahiyetinde  terfilerle ilgili kararların alındığını anlatan Kalın, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Toplantıda, TSK'de görevli general, amiral ve albaylardan bir üst  rütbeye yükseltilecekler, görev süresi uzatılacaklar, kadrosuzluk ve yaş  haddinden emekliye sevk edileceklerin durumları görüşülmüş, Sayın  Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın onayıyla da karara bağlanmıştır. 30  Ağustos 2018 tarihinden geçerli olmak üzere 9 general/amiral bir üst rütbeye, 41  albay ise general/amiralliğe yükseltildi. 13 generalin görev süreleri 1 yıl, 383  albayın görev süreleri ise 2 yıl süreyle uzatılmıştır. 30 Ağustos 2018 tarihi  itibarıyla 12 general/amiral kadrosuzluktan emekliye sevk edilmiştir. Halen 215  olan general ve amiral sayısı 30 Ağustos 2018 tarihi itibarıyla 244 olacaktır. 30  Ağustos 2018 tarihinden geçerli olmak üzere Deniz Kuvvetleri Komutanı Koramiral  Adnan Özbal oramiralliğe, 2. Ordu Komutanı Korgeneral İsmail Metin Temel  orgeneralliğe terfi ettirildi."

Kalın, Tümgeneral Kemal Yeni ve Tümgeneral Sinan Yayla'nın  korgeneralliğe, tuğgeneraller Levent Ergün, Mustafa Oğuz ve Ahmet Ercan  Çorbacı'nın tümgeneralliğe terfi ettirildiğini aktardı.

Tuğbay Albay İbrahim Özden Koçer'in tümamiralliğe, Rafet Dalkıran'ın  tümgeneralliğe terfi ettirildiğini anlatan Kalın, diğer terfilerin  Cumhurbaşkanlığının web sitesinde yayınlanacağını dile getirdi.

Kalın, şunları kaydetti:

"Bu vesileyle bir üst rütbeye yükselen ve görev süreleri uzatılan  general, amiral ve albayların yeni rütbe ve görevlerinin milletimize, Silahlı  Kuvvetlerimize ve ailelerine hayırlı olmasını, büyük bir özveri ruhuyla görev  sürelerini tamamlayarak aramızdan ayrılacak olan değerli silah arkadaşlarımıza  hizmetlerinden dolayı teşekkür eder, yeni hayatlarının aileleriyle sağlık ve  huzur içinde geçmesini dileriz. YAŞ toplantısının devletimize, milletimize,  Silahlı Kuvvetlerimize ve bütün mensuplarına hayırlı uğurlu olmasını diliyorum."

Anahtar Kelimeler:
Ibrahim KalınYaş
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.