Kudüs İhaneti!

Suudi Arabistan yönetiminin ülkedeki medya kuruluşlarına Trump'ın Kudüs kararı hakkında çok fazla yayın yapmamaları konusunda uyarıda bulunduğu iddia edildi.

09 Aralık 2017 Cumartesi 17:58
Kudüs İhaneti!

ABD ile son dönemde yakınlaşmasıyla gündeme gelen Suudi Arabistan'da Kudüs'le ilgili bir talimat verildiği öne sürüldü.

Orta Doğu merkezli haber portalı Middle East Monitor, Arap basınına dayandırdığı haberde Suudi Arabistan yönetiminin ülkedeki medya kuruluşlarına Trump'ın Kudüs kararı hakkında çok fazla yayın yapmamaları konusunda uyarıda bulunduğunu duyurdu.

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ın, ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak kabul etmesinde etkili olan “İsrail'le ilişkileri iyileştirme politikası”, Suudi yazarlar tarafından meşrulaştırıldı ve destek gördü.

Suudi Arabistan Elçiliğinden yapılan yazılı açıklamada, "Ürdün'de yaşayan ve okuyan Suudi Arabistan vatandaşlarının güvenliği korumak adına protestolardan uzak durmaya davet ediyoruz" ifadelerine yer verildi.Bahreyn elçiliğinden de benzer açıklama yapılarak, "halka açık yerlerdeki protesto gösterilerinden uzak durulması" çağrısında bulunuldu.

Anahtar Kelimeler:
Kudüs
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.