Özhaseki’nin Adı, Bu Kez Ankara Büyükşehir İçin Geçiyor

Partilerin 3 hafta içinde belediye başkan adaylarını açıklamaya hazırlanırken, milletvekilleri içinden belediye başkan adaylığına soyunanların isimleri de kulislerde dolaşmaya başladı.

03 Ekim 2018 Çarşamba 17:32
Özhaseki’nin Adı, Bu Kez Ankara Büyükşehir İçin Geçiyor

Başkan olmak isteyen milletvekillerinin partilere dağılımı da neredeyse eşit…

AK Parti’de son karar verici Cumhurbaşkanı ve AK Parti lideri Erdoğan olduğu için yüksek sesle tartışılmıyor olsa da iç kulislerde başkanlık için yakıştırılan oldukça fazla milletvekili var.

Hatta bazıları sorulduğunda “Hayır istemem” yerine, adının yazılmaması kaydıyla “Büyükşehir belediye başkanlığını tercih ederim” diyerek tutumunu sergilemekten de kaçınmıyor.

AK Parti’de adı belediye başkanlığı için en çok geçen, MHP ile ittifak görüşmelerini de yürüten, yerel yönetimlerden de sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki…

Önce Melikgazi, ardından Büyükşehir olmak üzere 1994’ten 2015’e kadar Kayseri’de belediye başkanlığı yapan Özhaseki’nin adı, bu kez Ankara Büyükşehir için geçiyor. İSTANBUL’A İKİ İSİM İstanbul için ise adı en çok konuşulan iki isim var.

Bunlardan biri geçen hafta da bu sütunda yazdığım gibi Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili genel seçiminde çıkardığı performansa övgü düzülen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu... DYP döneminde İstanbul Gaziosmanpaşa ilçe ve il başkanlıkları görevinde bulunan Soylu ile seçimin alınacağına inanan sayısı az değil.

İstanbul için adı en çok konuşulan diğer isim ise partinin ikinci adamı, Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş…

Kurtulmuş’un adı dile getirilirken, İstanbul’daki mütedeyyin Kürt seçmenden oy almakta zorlanmayacağına vurgu yapılıyor. Aydın milletvekili Mustafa Savaş’ın adı da CHP’nin elinde bulunan seçildiği büyükşehir belediye başkanlığı için geçiyor; MHP ile ittifakın Aydın’da sonuç alacağı ileri sürülüyor…

Son Güncelleme: 03.10.2018 17:38
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.