Salih Müslim'in iadesi için herhangi bir takas teklifi söz konusu değil

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Türkiye'nin Prag'da gözaltına alınan Salih Müslim'in iadesi için iki Çek vatandaşıyla takas talebi iddialarını yalanladı.

27 Şubat 2018 Salı 13:13
Salih Müslim'in iadesi için herhangi bir takas teklifi söz konusu değil


Terör örgütü PYD'nin elebaşlarından Salih Müslim'in Çekya'dan iadesi hakkında açıklama yapan Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, "Herhangi bir takas teklifi söz konusu değil" dedi.

Gül, Salih Müslim için geçici tutuklama beklediklerini söyledi.


ÇEKYA BASINI YAZMIŞTI

Çekya basını, Prag'da gözaltına alınan eski PYD Eş Başkanı Salih Müslim karşılığında Türkiye'de PKK ile işbirliği yaptıkları gerekçesiyle tutuklanan iki Çek vatandaşının takas edilmek istendiğini yazmıştı.

Hürriyet'ten Nerdun Hacıoğlu bu haberleri aktarmış, söz konusu takasın konusu, Kasım 2016'da Türkiye-Suriye sınırında yakalanan ve dava gününü bekleyen Marketa Vşelihova ile Miroslav Farkas'ın Salih Müslim'e karşılık serbest bırakılmalarını yazmıştı.

Habere göre, iki Çekya vatandaşının suçlu takası yoluyla ülkelerine gönderilmesi daha önce Prag tarafından gündeme getirilmiş ancak Ankara tarafından reddedilmişti.

YPG üyesi Marketa Vşelihova ile Miroslav Farkas, 2016 yılında Şırnak'ta yakalanarak tutuklanmıştı. Farkas'ın keskin nişancı olduğu, Vşelihova'nın ise Avrupa-Suriye arasında lojistik, sağlık hizmeti ve eleman temini yaptığı belirtilmişti.

Anahtar Kelimeler:
Salih Müslim
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.