Son dakika: Esenyurt'taki Sel Faciasında Hayatını Kaybetti

İstanbul'u etkisi altına alan şiddetli yağış, Esenyurt'ta korkutan bir olaya neden oldu. İlçede bir binanın bodrum katında mahsur kalanlar olduğunun bildirilmesi üzerine itfaiye ekipleri harekete geçti. İstanbul Valiliği, Esenyurt'ta zemin katta mahsur kalan 3 çocuğun kurtarıldığını açıklarken İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ise faciada 30 yaşında bir Suriye uyruklu erkeğin hayatını kaybettiğini duyurdu. İstanbul Valiliği bilançoyu açıkladı

24 Haziran 2020 Çarşamba 09:21
Son dakika: Esenyurt'taki Sel Faciasında Hayatını Kaybetti

İstanbul'un Esenyurt ilçesinde bir binanın bodrum katını su bastı. Taşkın sularının doldurduğu evin camlarını kırmaya çalışan vatandaşlar itfaiye ekiplerine haber verdi. İtfaiye ekipleri içeride mahsur kaldığı iddia edilen kişileri kurtarmak için adeta seferber oldu. 

Bodrum katın korkuluklarını kesen itfaiye ekipleri, içeride mahsur kalan kişilere ulaşmaya çalıştı. Yapılan çalışmalarda bir engelli vatandaş ekipler tarafından kurtarıldı.

ÇEVRE SAKİNLERİ BODRUM KATLARINI KONTROL ETMEYE BAŞLADI

Öte yandan selin vurduğu Esenyurt'ta 1271 ve 1272'nci sokaklarda yaşayan vatandaşlar, çevrelerindeki bodrum katlarında mahsur kalanların olup olmadığını kontrol etmeye başladı.

"BAZI NOKTALARDA SU SEVİYESİ 3 METREYE KADAR YÜKSELDİ"

Habertürk TV Muhabiri Uzay Kesmen de, bölgeden edindiği bilgileri aktararak, "Bodrum katlarda mahsur kaldıkları iddia edilen vatandaşlar için ekipler ve çevredekiler seferber oldu. Şu ana kadar aldığımız bilgilere göre yaralı yok ama arama çalışmaları sürüyor. Ayrıca bazı noktalarda su seviyesinin 3 metreye kadar yükseldiği de ifade edildi" dedi.

VALİLİK: 3 ÇOCUK KURTARILDI

İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada Esenyurt yoğun yağış sonrası oluşan dere taşması nedeniyle Pınar Mahallesi Ahmet Arif Caddesi 1272. Sokakta bulunan binanın zemin katında su baskını sonucu mahsur kalan Suriye uyruklu, 2, 3 ve 5 yaşlarındaki 3 çocuğun kurtarıldığı açıklandı.

Son Güncelleme: 24.06.2020 09:51
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.