Taşeron işçiler kadroya geçti! Ne kadar maaş alacaklar?

2 Ocak 2018 itibariyle başlayan taşeron işçilerin kadro süreci dün itibariyle tamamlandı. Peki bundan sonra ne olacak? Ne kadar maaş alacaklar? Kadroya alınanlara ne kadar zam gelecek? Yıllık izinleri ne kadar olacak? Soruşturması bitmeyenler kadroya alındı mı? Ayrıntılar ve daha fazlası haberimizde...

03 Nisan 2018 Salı 13:12
Taşeron işçiler kadroya geçti!  Ne kadar maaş alacaklar?

Kamu ve belediyeler başta olmak üzere il özel idaresinde çalışan yüzbinlerce taşeron işçisinin kadro heyecanı 2 Ocak 2018 tarihinde başladı. Başvuruların alındığı 2 Ocak süreci 11 Ocak'ta tamamlandı. Bundan sonra ise sınav ve mülakat ile geçti. 2017 yılının aralık ayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 1 milyon taşeron işçisine kadro müjdesini verdiğinde bir çok kesim rahat bbir nefes aldı. Süreç de aynı hızla ilerledi. Önce KHK yayınlandı ardından da kurumlar işçi ilanına çıktı. Sınav ve mülakat sadece 3 ay gibi kısa bir süre ile sonuçlandırıldı.

HÜKÜMLÜLER İÇİN SINIR
Ayrıca bu kritik süreç içerinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, çıkardığı yeni yönetmelikle ‘Teröre ve cinsel saldırı' suçlarına karışmayan işçilerin kadroya geçebileceğini duyurdu. Ancak öncesinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı 696 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile resmi kurumlarda taşeron statüsünde çalışan işçilere kadro yolu açtı ve 1 yıldan fazla mahkumiyeti olan işçiler de bu hakkın dışında tutuldu.

SORUŞTURMASI BİTMEYENLER DE KADRODA
Devlet Personel Başkanlığı, kadroya geçirilecek taşeron personeli için yapılmakta olan arşiv araştırma sonuçlarının tamamlanmamış olsa dahi, sınavı kazanan ilgili taşeron personelin kadroya geçirilmesini istedi.



EN AZ 50 ALANLAR GEÇTİ
Tespit komisyonu listeleri açıkladıktan sonra itirazlar alındı ve 24 Şubat-2 Mart'ta itirazlar incelenerek, kesin listenin ilan edildi. Sınavlar, 3-22 Mart'ta yapıldı. Çalışanların iştigal ettikleri görevlerle ilgili konularda, yetkinliklerini ölçmeye yönelik ve eğitim düzeylerine uygun olarak yapılan yazılı ya da sözlü sınavlarda, 100 puan üzerinden en az 50 alanlar başarılı sayıldı.

BAKAN AÇIKLADI: YÜZDE 10 ZAM VAR
Kadro süreci ile ilgili bilgi veren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sarıeroğlu, taşerondan geçen işçiler için yüzde 10 zam yapılacağını duyurdu. "Resmi Gazete'de de yayınlandığı üzere 4 C'den 4 B'ye emekçi kardeşlerimizin geçişini 2 Nisan itibarıyla gerçekleştirdik. İzin sürelerinde de bir düzenleme gerçekleştireceğiz" dedi.

YILLIK İZİN NE KADAR OLACAK?
Çalışma Bakanı'nın bahsettiği taşeron işçilerin geçiş sonrası izninde, 657 sayılı Kanun, aslında bir nebze olsun tüyo veriyor. Söz konusu maddenin 102. Maddesi, devlet memurlarının yıllık izin süresi, hizmeti 1 yıldan on yıla kadar (On yıl dahil) olanlar için yirmi gün, hizmeti on yıldan fazla olanlar için 30 gündür. Zorunlu hallerde bu sürelere gidiş ve dönüş için en çok ikişer gün eklenebilir.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.