TSK'dan son dakika! Afrin'den açılan taciz ateşine karşılık verdi

Afrin harekatı için geri sayım sürerken terör örgütü YPG, taciz ateşi açtı. Türk Silahlı Kuvvetleri, taciz ateşine hemen karşılık verdi. Terör örgütü PKK/PYD'nin Afrin'deki sığınak ve barınakları vuruldu

20 Ocak 2018 Cumartesi 13:04
TSK'dan son dakika! Afrin'den açılan taciz ateşine karşılık verdi

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından yapılan bilgilendirmede; 19-20 Ocak 2018 tarihlerinde PKK/PYD-YPG terör örgütü tarafından Afrin bölgesinden açılan taciz ateşlerine meşru müdafaa kapsamında mukabelede bulunulduğu ve PKK/PYD-YPG terör örgütü mensuplarınca kullanılan barınak ve sığınakların vurulduğu belirtildi. 

OPERASYONLARDA 20 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Türk Silahlı Kuvvetlerince, son bir haftada yürütülen operasyonlarda 20 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi.

Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, TSK'nin 12-18 Ocak tarihlerinde yürüttüğü terörle mücadele operasyonları hakkında bilgi verildi.

Açıklamaya göre, terör örgütü PKK/KCK'nın barınma alanı ve yurt içine geçiş güzergahı olarak kullandığı Bitlis, Mardin, Diyarbakır ile Irak'ın kuzeyinde yürütülen orta ve küçük çaplı operasyonlara aralıksız devam edildi. Operasyonlarda 20 terörist etkisiz hale getirildi.

Aynı operasyonda, 6 piyade tüfeği, bir av tüfeği, bir milan tanksavar silahı olmak üzere 8 hafif silah, 807 kilogram amonyum nitrat, 2 kilogram C-4 patlayıcı madde, 22 el bombası, 3 RPG-7 mühimmatı, 2 RPG-7 sevk fişeği, 6 fünye, 156 çeşitli cins ve çapta hafif silah mühimmatı, 9 şarjör, örgüt tarafından bombalı eylemlerde kullanılacağı değerlendirilen pikap ve 39 el yapımı patlayıcı yapımında kullanılacağı düşünülen LPG tüp ele geçirildi.

Anahtar Kelimeler:
TskAfrin
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.