Yenikapı'da dev miting!

Yenikapı Miting Alanı'nda Filistin halkına destek amacıyla gerçekleştirilen 'Zulme Lanet Kudüs'e Destek' mitingi başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın miting alanında halka hitap etmesi bekleniyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın miting alanına helikopterle geldi. İslam İşbirliği Teşkilatı'nın olağanüstü 'Kudüs Zirvesi' için İstanbul'da bulunan ülkelerinin liderleri de mitingde... Kalabalık her geçen dakika artarken Başbakan Binali Yıldırım, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve BBP Genel Başkanı Mustafa Destici de miting alanına geldi.

18 Mayıs 2018 Cuma 17:29
Yenikapı'da dev miting!

Başbakan Binali Yıldırım'ın konuşmalarından satır başları:

Mescid-i Aksayı İstanbul'dan selamlıyorum. Filistin'e selam olsun. İsrail zulmünü lanetlemek için bir araya geldik. Bugün bu zulüm karşısında ülkemizin safını duruşunu dünyaya ilan etmek için toplandık. Eşkıya dünyaya hükümdar olmaz diye haykırıyoruz.

FİLİSTİN BAŞBAKANI: BURADAN DÜNYAYA SESLENİYORUZ

Filistin Başbakanı Rami Hamdallah konuşma yapmak üzere kürsüye çıktı. Hamdallah'ın konuşmalarından satır başları:

Türkiye tarihte olduğu gibi aynı rolü büyük bir azimle devam ettirmektedir. ABD Başkanı Trump büyük bir yanlışın içerisindedir. Başkentini Kudüs'e taşıma istediğinde büyük bir hata yapmıştır. Kudüs'ün büyük bir şehir olduğunu unutmuş emri vaki yapmaya çalışmışlardır. Kudüs Arap Müslüman kimliği ile yaşamaya devam edecektir. ABD'nin yapmış olduğu çok net bir şekilde saldırıdır. Kışkırtıcıdır tahrik edicidir. ABD'nin meşru olmayan bu adımına karşı çıkıyoruz. Buradan bütün dünyaya sesleniyoruz. 

BAHÇELİ: 14 MAYIS İNSANLIK TARİHİNİN UTANÇ SAYFASIDIR

MHP Lideri Devlet Bahçeli miting alanını dolduranlara hitap etti: 

Gözü yaşlı mazlumları selamlıyor. Bilsinler ki yalnız değiller. Bilsinler ki çaresiz değiller. Bilsinler ki sahipsiz değiller. Gazze'deki masumlar için ayaktayız, Beytüllahim'deki mağdurlar için arayıştayız. Türk ve İslam yurtlarının feryatlarından dolayı yaslıyız. Yaşanan her acının karşısındaki haysiyet kalesiyiz. Çünkü biz büyük Türk milletiyiz. Çünkü biz İslam'ın canla, kanla harcı karılmış sürüyüz.

Müslüman Türkler olarak dilsiz şeytanlığı ayaklarımızın altına alıp ezeceğiz. Kudüs kan ağlıyor, Mescid-i Aksa bu yüzden hüzünlü. Filistinli kardeşlerim bu sebeple mazlumdur. Kudüs imanımızın itibarıdır. Ancak gitti demekle gitmez, düştü demekle düşmez. ABD tek kelimeyle yangına körükle gitmiştir. ABD Başkanı, skandal bir kararla büyükelçiliğini Kudüs'e taşımıştır. ABD Başkanı bu hakkı nereden almıştır? Bu düşmanlık değil midir?

Tüm dünyanın gözü Kudüs'e sabitlenmiştir. Bölge adeta barut fıçısıdır. Ortadoğu'daki istikrarsızlık daha da şiddetlenecektir. Görünen yakın gelecek maalesef budur. Siyonizmin lobi çalışması, Trump'ın densizliği, Netanyahu'nun cani politikaları zehirli meyvesini vermiştir. Kıyamet günü senaryolarına derinlik katılmıştır.

14 Mayıs, terörist devlet İsrail'in karanlık yüzünün tescillendiği gündür. Trump, siyonizmin maşalığına talip olmuştur. Gazze'de dram vardır, acı vardır. İsrail bebek katilidir. İsrail engelli, sivil, silahsız insanlara silah sıkacak bomba atacak kadar kudurmuştur. İsrail'i ve zulmünü lanetliyorum. ABD'yi kınıyorum. Netanyahu ve çetesi döktükleri kanların bedeli ama bu dünyada ama mahşerde ödeyeceklerdir. Zulüm, yapanın yanına kar kalmayacaktır.

Hani Riyad, hangi delikte Abu Dabi, nereye kayboldu Kahire? Kaçak güreşiyor, cılız kınama mesajlarıyla durumu kurtarmaya çalışıyorlar. Alayına yazıklar olsun. Korkaklık bunların ruhuna işlemiş, işbirlikçilik bunların karakteri haline gelmiştir.

Zulme tahammül göstermemeliyiz. Biriz beraberiz güçlüyüz Türkiye'yiz. Kudüs islam'dan ayrılamaz. Kudüs'ü kaderine terk etmemeliyiz. Kudüs'ü bir asır önce bırakmak zorunda kalmıştık. Bu sefer zorlayacağız, zorbaların üzerine gideceğiz. Çünkü Kudüs düşerse tarih düşer. Kudüs düşerse, Ankara kaybeder, İstanbul kavrulur.

DESTİCİ: FİLİSTİN TOPRAKLARI YİNE FİLİSTİNLİLERİN OLACAK

Kürsiye çıkan ilk isim BBP Genel Başkanı Mustafa Destici oldu. Destici'nin konuşmalarından satır başları:

Yüreği Allah sevgisiyle vatan millet sevgisiyle yanıp tutuşan siz değerli Kudüs sevdalılarını selamlıyorum. Cumamız Ramazanımız mübarek olsun. Rabbim ülkemizin birliğini korusun. Kıymetli kardeşlerim Kudüs için buradayız.  Gün gelecek inanıyorum ki Filistin toprakları yine Filistinlilerin olacaktır. Bu kararı red ediyoruz. İlk olarak tepki veren Sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyorum. Bugün başkentlerini Kudüs'e getirenler, yarın Tel Aviv'i de bulamayacaklar. Milyonların burada toplanmasında emeği olan herkese teşekkür ediyorum. Bu birliktelik inşallah kıyamete kadar devam edecek. Birliğimizi, istikrarımızı kimse bozamayacak.

MİTİNG ALANINI DOLDURANLARI SELAMLADILAR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Binali Yıldırım ve eşi Semiha Yıldırım, Filistin Başbakanı Rami el-Hamdallah, Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş ile İslam İşbirliği Teşkilatı Olağanüstü Zirvesi için İstanbul'da bulunan yabancı konuklar, miting alanını dolduranları selamladı.

Daha sonra Güney Afrikalı Hafız Abdurrahman Sadien, Kur'an-ı Kerim tilaveti sundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı öncülüğünde Filistin halkına destek amacıyla düzenlenen "Zulme Lanet Kudüs'e Destek" mitingi için Yenikapı Miting Alanı'na geldi.

Eşi Emine Erdoğan ile Ankara'dan özel uçak ile Atatürk Havalimanı'na gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı bazı ilgililer askeri apronda karşıladı. Erdoğan, buradan helikopterle Yenikapı Miting Alanı'na geçti.

Anahtar Kelimeler:
YenikapıYenikapı Miting
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.