Yenimahalle Belediyesi Haklarını İsteyen İşçileri Tazminatsız Kovacağını Açıkladı

17 Ağustos 2023 Perşembe 12:59
Yenimahalle Belediyesi Haklarını İsteyen İşçileri Tazminatsız Kovacağını Açıkladı

AK Parti Yenimahalle Belediye Meclis üyesi ve Grup Başkanvekili Ekrem Yüce, “31 Mart seçimlerinden sonra personel rakamı 4 binlere kadar ulaştı. Biz Sayın Yaşar’ı uyardık. ‘Bu kadar işçi çalıştırılması güzel ama maliyeti karşılayamazsın. Karşılamaya çalışırsan vatandaşa hizmet edemezsin’ dedik. Yaşar’da bize cevaben ‘Her yiğidin bir yoğurt yiyişi vardır.’ ifadelerini kullandı. Sonuçta gelinen nokta ortada. Hükümetimiz vatandaşın alım gücünü desteklemek için asgari ücrete zamlar yaptı. Ancak Yaşar iki dönemdir işçilerin asgari ücret oranındaki artışlarını yapamadı. Buna da farklı bahaneler gösterdi. Personel vergi dilimine girdi diyerek kesintiler yaptı. Dolayısıyla işçinin daha önceki rahatlığını ve standardını koruyamadığı için insanlar greve gitti. Yenimahalle Belediyesi, işçisini idare edemez hale gelmiştir, yönetemez hale geldi.  Artık eskimiş, beceriksiz ve yeteneksiz bir yönetim yüzünden bu hale gelmiştir. Belediye işçisine mi yetişecek, vatandaşa hizmet mi verecek? Normal şartlarda böyle bir belediyenin bunların ikisine de yetişmesi lazım. Ama ikisini de yapamıyoruz. Bakıyoruz vatandaş mağdur, işçi mağdur, belediyede işi olan mağdur bunca mağdurun sorunu çözülemeyecekse Yenimahalle Belediyesi niye var?” dedi.



“BU KADAR PERSONEL İLE BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İDARE EDİLİR”
Yüce şöyle devam etti; “31 Mart yerel seçimlerinden sonra yaklaşık 2 bin kişi aldılar. Ama bu arkadaşlardan nasıl verim alıyor, ne kadar çalıştırabiliyor o da tartışılır. 2 bin işçi mevcutta vardı. Ama hiçbir yatırım yapmadan, hiçbir gelir artışı sağlamadan üstüne 2 bin daha koyduğunuz zaman bütçe sarsılır. Durum şu anda aynen öyle. Yenimahalle Belediyesi bünyesinde tamamen partiden gelen istek üzerine personel alınıyor. Bu kadar personel ile büyükşehir belediyesi idare edilir. Yenimahalle Belediyesi hiçbir hücresini yenileyemiyor. Hiçbir talebe cevap veremiyor. Kaderini kabullenmiş ölümü bekleyen bir birey gibi sonunu bekliyor. Oysaki Yenimahalle Belediyesi her gün kendini yenilemeli. Sokaklar, caddeler, parklar canlı. Bunların tazelenmesi, onarılması lazım. Halkımıza hizmet etmemiz lazım. Personeline sahip çıkamıyor Yenimahalle Belediyesi.”   

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.