Ankara Çoksesli Korosu Sırbistan'da “en iyi koro“ ödülünü kazandı

- Koro, Hırvatistan, Sırbistan ve Türkiye'den çok sesli koroların katıldığı yarışmada Sırp bestekar Stevan Stojanovic Mokranjac'a ait şarkıyla birinciliği elde etti - Sanat Direktörü Murat Manap: - "Cumhuriyetin 100. yılında uluslararası sanat ve spor yarışmalarıyla festivallerde ülkemizin kazandığı başarılar, hepimizin göğsünü kabartıyor ve duyduğumuz gururu içimizden taşan sevinçle besliyor"

20 Eylül 2023 Çarşamba 14:28
Ankara Çoksesli Korosu Sırbistan'da “en iyi koro“ ödülünü kazandı

- Ankara Çoksesli Korosu, Sırbistan'da düzenlenen "57. Mokranjac Günleri Festivali" kapsamındaki Korolar Şarkı Yarışması'nda birinci oldu.

Sırbistan'ın Negotin kentinde düzenlenen festivaldeki yarışmaya Hırvatistan, Sırbistan ve Türkiye'den çok sesli korolar katıldı.

Şef Nilgün Tuzkaya yönetiminde 10 kadın ve 9 erkek sanatçının yer aldığı Ankara Çoksesli Korosu, yarışmada Sırp bestekar Stevan Stojanovic Mokranjac'a ait şarkıyı seslendirdi.

Ankara Çoksesli Müzik Derneğine bağlı koro, seslendirdiği şarkıyla "Korolar Şarkı Yarışması" kategorisinde birincilik ödülünü kazandı.

Böylelikle, Ankara Çoksesli Korosu uluslararası yarışmalarda 11'inci birinciliğini elde etti.

- "1973 yılından bu yana bu tür yarışmalara katılıyoruz"

Ankara Çoksesli Müzik Derneği Başkanı ve koronun sanat direktörü Murat Manap, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yarışmada icra ettikleri besteyle aldıkları ödülün yanı sıra "en inovatif koro" seçildiklerini de söyledi.

Benzer koro yarışmalarının Türkiye'de de düzenlenmesi için çalışmalar yürüttüklerini belirten Manap, "1973 yılından bu yana bu tür yarışmalara katılıyoruz. Tamamen amatörlerden oluşan gönüllü müzik tutkunlarının bu başarıları elde etmesi bizler için de onur kaynağı. Cumhuriyetin 100. yılında uluslararası sanat ve spor yarışmalarıyla festivallerde ülkemizin kazandığı başarılar, hepimizin göğsünü kabartıyor ve duyduğumuz gururu içimizden taşan sevinçle besliyor." ifadelerini kullandı.

Manap, yarışma sürecindeki destekleri nedeniyle Kültür ve Turizm Bakanlığı ile diğer kurumlar ve üyelere teşekkür etti.

Son Güncelleme: 20.09.2023 14:35
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.