Bahçesinde bulduğu "ebabil" artık emin ellerde

-Sincan'daki evinin bahçesinde "ebabil" bulan Cihan Tuna, kuşu, Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürlüğü ekiplerine teslim etti

27 Ağustos 2018 Pazartesi 13:43
Bahçesinde bulduğu

ANKARA (AA) - Sincan’ın Ertuğrulgazi Mahallesi'nde ikamet eden aile, bahçesinde "ebabil" buldu.

Sincan'da ikamet eden Cihan Tuna, dün akşam saatlerinde çocuklarının oyun oynarken evin bahçesinde hareketsiz duran kuşu fark ettiğini söyledi.

Ebabil kuşunu canlı olarak daha önce görmediğini belirten Tuna, "Önce ebabil kuşu olup olmadığından emin değildik. İnternetten yaptığımız araştırma sonucunda ebabil kuşu olduğunu ve genelde havada kaldıklarını, yerde çok nadir görüldüklerini öğrendik. Şırınga ile su içirmeye çalıştık. Eşimle ikimiz çalıştığımız için bu nadide kuşu, evde yalnız kalmasını istemediğimiz için iş yerime getirdim." dedi.

Ebabil kuşunun gözle görünür herhangi bir yarasının olmadığını aktaran Tuna, "İlgili kurumları aradım. Yetkililerin gelmesini bekliyorum." diye konuştu.

Tuna, ebabil kuşunu Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Bölge Müdürlüğü ekiplerine teslim etti.


Anahtar Kelimeler:
SincanEbabil Kuşu
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.