Konya'da 100 bin çocuk şivlilik hediyeleriyle sevindi

KONYA (AA) - Konya Büyükşehir Belediyesi, üç ayların gelmesiyle kente özgü bir gelenek olan "şivlilik" kültürünün yaşatılması için 5-10 yaş aralığındaki 100 bin çocuğu hediyelerle sevindiriyor.Konya Büyükşehir Belediye...

03 Şubat 2022 Perşembe 16:25
Konya'da 100 bin çocuk şivlilik hediyeleriyle sevindi

KONYA (AA) - Konya Büyükşehir Belediyesi, üç ayların gelmesiyle kente özgü bir gelenek olan "şivlilik" kültürünün yaşatılması için 5-10 yaş aralığındaki 100 bin çocuğu hediyelerle sevindiriyor.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, hazırladıkları 100 bin şivlilik hediyesini, çocukların adreslerine gönderdiklerini söyledi.

Kente özgü bir gelenek olan şivliliğin, üç aylarla özdeşleştiğini belirten Altay, bu özel günün tüm şehirde adeta bir bayram havasında geçtiğini kaydetti.

Altay, kültürü yaşatmak ve çocukları mutlu etmek için çalıştıklarına dikkati çekerek, şöyle konuştu:

"Bu yıl 5-10 yaş aralığındaki çocuklarımızı geçen yıl olduğu gibi şivlilik hediyeleriyle sevindiriyoruz. İnternet üzerinden başvurularını aldığımız 100 bin çocuğumuz için sürpriz hediyeleri adreslerine gönderiyoruz. Bütün hediyeleri en kısa sürede yavrularımıza ulaştıracağız. Ayrıca bu güzel geleneği yaşatan tüm Konyalı hemşerilerime de şükranlarımı sunuyorum. Üç aylarımız hayırlı mübarek olsun."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.