Konya'da dağ keçileri yavrularıyla görüntülendi

KONYA (AA) - Konya'nın Seydişehir ilçesinde, nesli tükenmekte olduğu için koruma altında bulunan ve nadir görülen çengel boynuzlu dağ keçileri yavrularıyla görüntülendi.Seydişehir ilçesindeki Giden Gelmez Dağları Milli Parkı, doğal...

27 Temmuz 2019 Cumartesi 10:39
Konya'da dağ keçileri yavrularıyla görüntülendi

KONYA (AA) - Konya'nın Seydişehir ilçesinde, nesli tükenmekte olduğu için koruma altında bulunan ve nadir görülen çengel boynuzlu dağ keçileri yavrularıyla görüntülendi.

Seydişehir ilçesindeki Giden Gelmez Dağları Milli Parkı, doğal güzelliklerinin yanı sıra yaban hayatı açısından da birçok hayvanı bünyesinde barındırıyor.

Bakir doğasıyla biyoçeşitliliği yüksek olan milli parkta, kaya kartalı, dağ keçisi, tilki, domuz, boz ayı ile kurtlara doğal ortamında rastlanılıyor.

Milli parkın yüksek kesimlerinde yaşayan çengel boynuzlu dağ keçileri, yavrularıyla yiyecek ararken görüntülendi.

Dünya Doğa Koruma Birliğinin (IUCN) yayınladığı Nesli Tükenme Tehlikesi Altında Olan Türlerin Kırmızı Listesinde bulunan dağ keçileri, Türkiye'nin farklı bölgelerinde dağılım gösteriyor.


Anahtar Kelimeler:
KonyaDağ Keçisi
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.