Nallıhan'ın turizm değeri Juliopolis Antik Kenti

ANKARA (AA) - Nallıhan Belediye Başkanı İsmail Öntaş, Çayırhan Mahalesi'ndeki Juliopolis Antik Kenti'ne önem verdiklerini bildirdi. Öntaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, binlerce yıllık medeniyetin ayak izlerini taşıyan antik...

02 Eylül 2018 Pazar 18:00
Nallıhan'ın turizm değeri Juliopolis Antik Kenti

ANKARA (AA) - Nallıhan Belediye Başkanı İsmail Öntaş, Çayırhan Mahalesi'ndeki Juliopolis Antik Kenti'ne önem verdiklerini bildirdi.

Öntaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, binlerce yıllık medeniyetin ayak izlerini taşıyan antik kentte Kültür ve Turizm Bakanlığı ile sürdürülen çalışmalarda 500'ün üzerinde mezar ortaya çıkarıldığını aktardı.

Bu bölgenin korumaya alındığını belirten Öntaş, "Kazılarda çoklu, lahit, oda tipi ve basit mezarlara rastlandı. Anadolu Medeniyetleri Müzesi Müdürlüğü tarafından sürdürülen kazılarda çıkan eserlerin yüzlercesi bu müzede Juliopolis Antik Kenti eserleri olarak sergileniyor. Bu yüzden Çayırhan önem verdiğimiz bir yerleşim birimi. Gerek antik eserleri, gerek baraj gülü, gerek tekne turlarıyla ilgi görmektedir. Herkesi buraları görmeye davet ediyorum." dedi.


Anahtar Kelimeler:
Nallıhan
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.