Sivas Cumhuriyet Üniversitesinde "Uygulamalı Sivas Mutfağı Kitabı" tanıtıldı

SİVAS (AA) - Sivas Cumhuriyet Üniversitesi (SCÜ) Turizm Fakültesi öncülüğünde hazırlanan "Uygulamalı Sivas Mutfağı Kitabı" için tanıtım programı düzenlendi.Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, SCÜ Mihmandar Uygulama Oteli'ndeki...

24 Haziran 2022 Cuma 18:00
Sivas Cumhuriyet Üniversitesinde

SİVAS (AA) - Sivas Cumhuriyet Üniversitesi (SCÜ) Turizm Fakültesi öncülüğünde hazırlanan "Uygulamalı Sivas Mutfağı Kitabı" için tanıtım programı düzenlendi.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, SCÜ Mihmandar Uygulama Oteli'ndeki programa, Rektör Prof. Dr. Alim Yıldız, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Yekbaş, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Koç, dekanlar ve akademisyenler katıldı.

Program, kitabın tanıtım videosunun izlenmesiyle başladı.

Rektör Yıldız, konuşmasında, üniversitelerin eğitim dışında da görevleri olduğunu hatırlatarak, "Bunlardan biri de kurulmuş olduğu şehre hizmet etmek ve o şehre kültürel eserler kazandırmaktır. Turizm Fakültesi Dekanı Hakan Koç hocamızın nezaretinde bir ekip kuruldu ve bu ekiple Sivas’ta bilinen yemekleri kayıt altına almak istedik. Hocamızın ekibi Sivas’ı köy köy, ilçe ilçe gezdi ve hem hanımlar hem de işi bilen kim varsa onlarla çalışıldı, tarifler videolaştırıldı. Sivas’a dair meşhur olan ne varsa onun ustalarıyla çalıştık. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Tanıtımın sonunda, kitabın hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür belgesi verildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.