Başkaya: Ankara'nın kadim kültürünü yaşatmaya devam edeceğiz

29 Nisan 2024 Pazartesi 12:53
Başkaya: Ankara'nın kadim kültürünü yaşatmaya devam edeceğiz

Ankara Kulübü Derneği Yenimahalle Şube'sinin 5. Olağan Genel Kurul Toplantısı, Yenimahalle Tepekule Seymenler Lokali'nde şube üyeleri ve Ankara Kulübü camiasından birçok ismin katılımıyla  gerçekleşti. Genel Kurul Toplantısında, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar ile Ankara Kulübü Derneği Genel Başkan Baş Danışmanı Murat Kubat ve ASKİ Genel Müdür Yardımcısı Oktay Başkaya da hazır bulundu.

Genel kurulda ilk olarak açılış ve yoklamanın ardından Divan teşekkülü yapıldı. Ankara Kulübü Derneği YKÜ Naşit Tosun'un Divan Başkanlığını yaptığı genel kurulda, Saygı duruşunda bulunulmasının ve ardından İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından gündem maddelerine geçildi.

Gündem gereği Yönetim Kurulu Faaliyet Raporu ve Denetim Kurulu Raporu ile Bilanço ve Gelir-Gider Hesapları okunarak müzakereye açıldı. Hamit Başkaya ve yönetimi 2021-2022-2023 yılları arasındaki faaliyetlerinden dolayı oy birliği ile ibra edildi. Genel Kurulda  tek listeyle gidilen seçimde, mevcut başkan Hamit Başkaya oybirliğiyle yeniden seçildi.

SEYMENLİK VE BACIERENLİK GELENEĞİ YAŞATILIYOR

Genel Kurul Toplantısında üyelere hitap eden Ankara Kulübü Derneği Yenimahalle Şube Başkanı Hamit Başkaya, "Ankara Kulübü Derneği Yenimahalle Şubemiz, kurulduğu 2013 yılından itibaren faaliyetlerini aralıksız sürdürmektedir. Kültürümüzün önemli bir değeri Oğuz töresi; mertlik, cömertlik, bilgelik ilkelerini esas alır. Seymenlik ve Bacıerenlik kültürünü yaşatmak ve gelecek kuşaklara aktarmak için çalışmalarımızı aralıksız sürdürmekteyiz. 7'den 70'e her yaş grubuna Seymenlik ve Bacıerenlik eğitimleri vermekteyiz. Genel merkezimizle koordineli bir şekilde şubemiz Seymen ve Bacıerenlerimiz ile birlikte Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 5 Ekim Ankara hemşehriliğinin kabulü, 13 Ekim Ankara'nın Başkent oluşunun yıldönümü, 27 Aralık; Gazi Mustafa  Kemal Atatürk'ün Ankara'ya  gelişinin yıldönümü, 29 Ekim, 30 Ağustos gibi tüm milli gün ve bayramlarımızda, çok çeşitli  festival ve okul etkinliklerinde, resmi kurum ve kuruluşların organizasyonlarında gururla yer alıyoruz. Yeni dönemde de şube olarak Ankara'mızın kadim, köklü kültürünü yaşatma adına daha güçlü bir şekilde genel merkezimizin  yanında olmaya ve tüm faaliyetlere şevkle katkı sağlamaya devam edeceğiz." diye konuştu.   

Ankara Kulübü Derneği Genel Başkan Baş Danışmanı Murat Kubat, ASKİ Genel Müdür Yardımcısı Oktay Başkaya ile Ankara Kulübü Üyesi Çınar Seymen Haluk Balaban da kısa birer selamlama konuşması yaparak, genel kurulun hayırlı olması dileklerini iletti, güven tazeleyen Hamit Başkaya ve yönetimine yeni dönemde de başarılar diledi.

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar da genel kurulun Ankara Kulübüne, Seymen ve Bacıerenlere hayırlı uğurlu olmasını dileyerek başladığı konuşmasında; "Ankara Kulübü Derneği, Gazi Mustafa Kemal'in direktifiyle Ankara'nın değerlerini yaşatmak için kurulmuş Ankara'mızın en önemli sivil toplum temsilcisidir. Sanat ve kültür, spor bir ülkenin tutkalıdır. Bu anlamda Ankara'nın sahip olduğu tarihi kültürel değerleri  yaşatmak zorundayız. Bu anlamda, Ankara Kulübü olarak sizler en başta Seymenlik ve Bacıerenlik geleneğini yaşatma adına önemli bir misyon, görev üstlenmiş  bulunuyorsunuz. Yenimahalle Belediyesi olarak her zaman yanınızda olmaya devam edeceğiz. Hamit Başkaya başkanlığındaki yönetime, Seymen ve Bacıerenlere başarılar diliyorum." ifadelerini kullandı. 

YENİ YÖNETİM ŞÖYLE OLUŞTU

Ankara Kulübü Derneği Yenimahalle Şube 5. Olağan Genel Kurul Toplantısı sonucunda yönetim şöyle şekillendi: Yönetim Kurulu Asıl Üyeler: Hamit Başkaya (Başkan), Rüstem Güney, Durmuş Atasoy, Fatih Eriş, Kürşat Nalbant, Ümit Ünsal ve Furkan Kalaycı. Denetim Kurulu Asıl Üyeler: Haşim Tuğral, Cemal Şahin ve Züleyha Ceylan.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.