Yaşar, “Hemşeri dernekleri büyük önem taşıyor”

02 Mayıs 2024 Perşembe 16:31
Yaşar, “Hemşeri dernekleri büyük önem taşıyor”

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, hemşeri dernekleri başkanları ile bir araya geldi. Tokat, Yozgat, Çorum illerine ait 40’a yakın köy derneği başkanını belediye meclis salonunda ağırlayan Yaşar, “Hemşeri dernekleri toplumda birlik ve beraberliğin sağlanması, kültürlerin gelecek kuşaklara aktarılması açısından büyük önem taşıyor” dedi.

Yenimahalle Belediyesi olarak 2009 yılından bu yana ilçede barışın ve sevginin devamlılığı için hemşeri derneklerinin düzenledikleri etkinlik ve projelere tam destek verildiğinin altını çizen Yaşar, “İlçemizde barışın ve hoşgörünün hakim kılınması için vatandaşın huzuruna katkı sunacak hizmetler yapıyoruz. Hemşeri dernekleri toplum bilincinin oluşmasında, kültürümüzün gelecek kuşaklara aktarılmasında büyük rol oynuyor. İnsanlar bu dernekler aracılığı ile acı günde tatlı günde bir arada oluyor” dedi.

Ekonomik kriz belediyeleri de etkiliyor

Yaşar, “Belediye olarak yetki çerçevemiz içerisinde hemşeri derneklerine elimizden gelen her desteği veriyoruz. Yasaların bizlere imkan tanıdığı her konuda dil, din, ırk ayrımı yapmaksızın her yurttaşımıza eşit hizmet götürüyoruz. Eşit hizmet düşüncesi bizim temel hizmet politikamızı oluşturuyor.  Ekonomik olarak sıkıntılı günler yaşıyoruz. Bu sıkıntılı süreçten vatandaş gibi belediyeler de büyük ölçüde etkilenmiş durumdadır. Yenimahalle Belediyesi olarak tasarruf tedbirlerini uyguluyor ve vatandaşa fayda sağlamayan hiçbir projeyi hayata geçirmiyoruz. Cumhuriyetin ilkelerine sıkı sıkıya tutunarak, birlik içinde bu zor günleri atlatacağımıza yürekten inanıyorum” diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.