ATO'nun "Dış Ticaret Eğitimi"ne katılan üniversite öğrencileri sertifikalarını aldılar

ANKARA (AA) - Ankara Ticaret Odasının (ATO) "Dış Ticaret Eğitimi" programında başarılı olan 169 üniversite öğrencisine sertifikaları takdim edildi.ATO'dan yapılan açıklamaya göre, Odanın, 2021 ve 2022 yılları için, Dış...

03 Haziran 2022 Cuma 11:57
ATO'nun

ANKARA (AA) - Ankara Ticaret Odasının (ATO) "Dış Ticaret Eğitimi" programında başarılı olan 169 üniversite öğrencisine sertifikaları takdim edildi.

ATO'dan yapılan açıklamaya göre, Odanın, 2021 ve 2022 yılları için, Dış Ticaret Özel İhtisas Komisyonu ile Dış İlişkiler ve Fuarlar Müdürlüğünün organizasyonuyla gerçekleştirdiği söz konusu eğitimi tamamlayanlar için ATO Meclis Salonu'nda tören yapıldı.

ATO Başkan Yardımcısı Temel Aktay, programın açılışında yaptığı konuşmada, ülkelerin siyasi bağımsızlığını sürdürmesinin ekonomik bağımsızlığa bağlı olduğuna dikkati çekerek, "ATO olarak, ekonomimizi güçlendirmek için ihracatımızı geliştirmek ve istihdama katkı sağlamak amacıyla, dış ticaret alanında çalışabilecek, yeni pazarlara ulaşarak yerli ürünlerimizin pazarlamasını yapacak gençlerimizin yetişmesi için çalışıyoruz." ifadelerini kulandı.

Aktay, Kovid-19 salgını nedeniyle küresel ekonominin sarsıntılı bir dönem yaşadığını, tedarik zincirlerinin bozulduğunu ve üretimlerin aksadığını belirterek, şunları kaydetti:

"Tüm dünyanın zorluk çektiği bu süreci dinamik üretim yapımız ve kabiliyetli nüfusumuz sayesinde birçok ülkeden daha iyi bir şekilde atlattık. Geçen yıl dünyanın 190'dan fazla ülkesine ürün satışı yaparak 225 milyar dolar gelir sağladık. Jeopolitik konumumuz, tüketim pazarlarına yakınlığımız, üretim kabiliyetimiz sayesinde bu alanda alabilecek daha çok yolumuz var. Bu tablo Türkiye'nin pozitif ayrışmasını da sağlıyor. Türk girişimcilerle ortak işletme kurarak üçüncü ülkelere ihracat yapmak isteyen yabancı firmalar ve fırsatlar var. Fırsatları değerlendirebilmek için de hazır olmak gerekiyor."

Konuşmanın ardından, eğitim programını başarıyla tamamlayan 169 üniversite öğrencisine sertifikaları verildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.