Başkentte iki köpeği tüfekle öldüren şüpheli tutuklandı

ANKARA (AA) - Başkentte evinin çatısına çıktığı gerekçesiyle av tüfeğiyle iki köpeği başından vurarak öldüren şüpheli H.K. tutuklandı.Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında dün Mamak ilçesi Türközü...

22 Mart 2022 Salı 16:20
Başkentte iki köpeği tüfekle öldüren şüpheli tutuklandı

ANKARA (AA) - Başkentte evinin çatısına çıktığı gerekçesiyle av tüfeğiyle iki köpeği başından vurarak öldüren şüpheli H.K. tutuklandı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında dün Mamak ilçesi Türközü Mahallesi'ndeki ikametinde gözaltına alınan şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye getirildi.

Soruşturmayı yürüten Savcı Ramazan Hançer tarafından ifadesi alınan şüpheli, ardından tutuklama talebiyle sulh ceza hakimliğine sevk edildi.

Hakimlik, "adli kontrol şartının bu aşamada yetersiz kalacağı" gerekçesiyle H.K'yi, "evcil hayvanı kasten öldürme" suçundan tutukladı.

Sulh ceza hakimliğindeki sorgusunda, hayvanları isteyerek öldürmediğini belirten şüpheli, "Müstakil evde kalıyorum. Köpekler sürekli evimin çatısına çıkıp zarar veriyordu. Bu nedenle tüfekle havaya ateş ettim ancak sonra bir daha geldiler, bu sefer de istemeden de olsa onlara ateş ettim. Bunu yaptığımdan dolayı üzgünüm." ifadelerini kullandı.

Öte yandan bir grup avukat, sulh ceza hakimliğine götürüldüğü esnada şüpheliyi protesto etti.

Anahtar Kelimeler:
HayvanşüpheliKöpek
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.