ERÜ Rektörü Çalış, yabancı uyruklu öğrencilerle bir araya geldi

KAYSERİ (AA) - Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Dış İlişkiler Ofisi ve Uluslararası Öğrenciler Koordinatörlüğü tarafından 2020-2021 eğitim öğretim döneminde Erciyes Üniversitesine kayıt yaptıran yabancı uyruklu öğrencilerin katılımı...

04 Aralık 2020 Cuma 17:05
ERÜ Rektörü Çalış, yabancı uyruklu öğrencilerle bir araya geldi

KAYSERİ (AA) - Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Dış İlişkiler Ofisi ve Uluslararası Öğrenciler Koordinatörlüğü tarafından 2020-2021 eğitim öğretim döneminde Erciyes Üniversitesine kayıt yaptıran yabancı uyruklu öğrencilerin katılımı ile online tanışma toplantısı düzenlendi.

Kovid-19 tedbirleri doğrultusunda online düzenlenen toplantının açılış konuşmasını yapan ERÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış, öğrencilerin eğitim almak için Erciyes Üniversitesini tercihlerinden mutlu olduklarını belirtti.

ERÜ'nün uluslararası bir bilim ve inovasyon üniversitesi olduğuna dikkat çeken Çalış, şunları kaydetti:

"Türkiye'deki araştırma üniversitelerinden biriyiz. Yani Türkiye üniversiteleri arasındaki öncülerden biriyiz. Amacımız, daha iyi bir gelecek için araştırmaya dayalı yeni bilgiler ortaya koymak ve inovasyonu teşvik etmektir. 1978 yılında kurulan üniversitemiz yaklaşık 54 bin öğrenci ve 2 bin 239 akademik personelden oluşmaktadır. Aynı zamanda bu geniş toplulukta 112 ülkeden 2 bin 932 uluslararası öğrencimiz bulunmaktadır. Elbette ki nitelikli bir akademik eğitim için buradasınız. Bununla beraber umarım pandemi süreci sonrası çeşitli kültürel ve sosyal etkileşimlerden yararlanmak için de kampüsümüzde vaktiniz olacaktır."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.