Eskişehir Valisi Erol Ayyıldız'dan 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 106. yılı mesajı

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir Valisi Erol Ayyıldız, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 106. yılı dolayısıyla mesaj yayımladı.Ayyıldız, mesajında, kahramanlık destanlarıyla dolu Türk tarihinin dönüm noktalarından...

17 Mart 2021 Çarşamba 13:34
Eskişehir Valisi Erol Ayyıldız'dan 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 106. yılı mesajı

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir Valisi Erol Ayyıldız, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 106. yılı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Ayyıldız, mesajında, kahramanlık destanlarıyla dolu Türk tarihinin dönüm noktalarından olan 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 106. yıl dönümünü ilk günkü coşku ve heyecanla kutladıklarını bildirdi.

Türk ve dünya tarihine damga vurmuş en önemli olaylar arasında yer alan Çanakkale'nin 21. asrın en büyük mucizesi olduğunu ifade eden Ayyıldız, şunları kaydetti:

"Dünyanın en müthiş zırhlılarına karşı, savaş araçları bakımından eksikliklere rağmen kazanılan zaferin arkasında ise şüphesiz manevi cephenin gücü yatmaktadır. Ancak Çanakkale, sadece tarihin sayfalarında kalmış şanlı bir destan değil aynı zamanda geleceğimiz için de başka mucizelere dair ümitlerin var olduğunu gösteren bir muştudur. Türk milleti olarak dün Çanakkale'de hangi heyecan, azim ve inançla mücadele etmişsek bugün de sınırlarımız içinde ve dışında aynı şekilde bir mücadeleyi yürütüyoruz. Millet olma bilinciyle en güç koşullarda bile 'Çanakkale geçilmez' dedirten sağlam bir bilinç ve ruhun mirasçılarıyız. Bize bırakılan bu mirasa sahip çıkarak geleceğimize daha emin adımlarla yürüyecek, millet olma şuurumuzu her daim canlı tutacak ve yücelteceğiz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin ilelebet payidar olması için yüce milletin her bir ferdi olarak üzerimize düşeni yapmaktan bir an bile tereddüt etmeyeceğimize söz veriyoruz."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.