Altındağ Belediyesi'nden 7. Aile Sağlığı Merkezi

Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, Altındağ Battal Gazi Aile Sağlığı Merkezinin açılışını gerçekleştirdi. 

30 Kasım 2017 Perşembe 16:54
Altındağ Belediyesi'nden 7. Aile Sağlığı Merkezi

Altındağ Belediyesi, Ankara Valiliği ile 2015 yılında imzaladığı protokol çerçevesinde aile sağlığı merkezleri yapmayı sürdürüyor. Altındağ Belediyesi, kanunla kendine verilmiş görevi olmamasına rağmen ilçeye bugüne kadar 7 aile sağlığı merkezi kazandırdı. Bunlardan dördü 2016 yılında hizmete açılırken, ikisi 2017'de açıldı. Bu yıl üçüncü sağlık merkezi ise Altındağ Battal Gazi semtinde açıldı. İki yeni aile sağlığı merkezinin inşaatı ise devam ediyor. Bunlarla birlikte toplam sayı 9 olacak. Biri Çamlık Mahallesi'ne, diğeri de Karapürçek Mahallesi'ne. İnşaatları devam eden aile sağlığı merkezlerinin önümüzdeki yıl açılması hedefleniyor


İnşaatları Altındağ Belediyesi tarafından gerçekleştirilen aile sağlığı merkezleri tamamlandıktan sonra Sağlık Bakanlığı'na devrediliyor ve Sağlık Bakanlığı'na bağlı doktorlar tarafından Altındağlılara sağlık hizmeti veriliyor. 
Aile Sağlığı Merkezleri'nde de, Altındağ Belediyesi'nin tüm projelerinde olduğu gibi konfor ve kalite ön planda... 2 kattan oluşan Aile Sağlığı Merkezleri'nde Altındağlı vatandaşların sağlığı için her şey düşünüldü. Aşı ve bebek izleme odasından, gebe izleme ve aile planlama odasına, hekim odalarından çocuk odalarına kadar her tür detayın ve konforun düşünüldüğü Aile Sağlığı Merkezleri, Altındağlı vatandaşların sağlıklı yaşamı için hizmet veriyor. Laboratuvar ve acil müdahale odası gibi unsurların da bulunduğu Aile Sağlığı Merkezleri, yapıldıkları mahallelerde 7'den 70'e her yaştan Altındağlı vatandaşa hizmet veriyor. 


Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki açılışta yaptığı konuşmada yaptıkları hizmetin önemine değinerek, Battal Gazi sakinlerine yapılan bu hizmetin hayırlı olmasını diledi. Aynı zamanda Başkan Tiryaki Altındağlılara birde müjde verdi.
Tiryaki, bugün bir görüşme gerçekleştirdik büyük oranda anlaşma sağlandı. Çok yakın bir zamanda artık Altındağlılarda tapu işlemlerini kendi ilçelerinde gerçekleştirebilecekler. Anlaşma tamam tapu kadastro şubesi Altındağ’a gelecek dedi.


Belediye Başkanı Veysel Tiryaki ve beraberindeki protokolünde katılımı ile Kurdele kesilerek Aile Sağlığı Merkezi hizmete açıldı.

Son Güncelleme: 30.11.2017 17:03
Anahtar Kelimeler:
Altındağ
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.