“Sahte Bal Anlaşılmaz”

Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez birliği Ankara Şube Başkanı Selçuk Solmaz “ Sahte bal anlaşılamaz, ancak Laboratuvar tetkikleri ile ortaya çıkar” dedi.

29 Ocak 2018 Pazartesi 13:25
“Sahte Bal Anlaşılmaz”

Arıcılık sektörünün önemine dikkat çeken Solmaz, “Türkiye yılda  110 Bin Ton bal üretiyor. Bu üretimin hepsi iç pazarda tüketiliyor. İhracat 12-15 Bin ton civarında  arasında.  Üretim arttırılarak bal sektöründe ihracat ciddi boyutlara taşınabilir” ifadesini kullandı. Arı ürünlerinin sadece baldan ibaret olmadığını belirten  ve yan ürünlerinin de sağlık açısından tüketilmesi gerektiğini kaydetti.

Solmaz sölerine şöyle devam etti: Türkiye’de arı ölümleri ile ilgili sıkıntı yok. Arı olmadan doğa olmaz, gıdalarda sıkıntı doğması da insanlığın açlıkla karşı karşıya gelmek durumunda kalıyor. Hükümetimiz arıcılarımıza destek veriyor ama daha çok desteklenmeli. Arı yetiştiricilerin en büyük sorunu damızlık, bölge florası, kaliteli üretim, hijyen ve pazar’dır.

Kişilerin bilinçli olmalı gerekiyor. En doğru yöntem laboratuvar analizleridir. Laboratuvar analizleri dışında tüm bilgiler yanıltır. Aldıkları mallar markalı, son kullanma tarihi belirtilmeli.

Arı ürünleri, sadece süzme ve petek baldan ibaret değil, arı sütü, propolisi, arı zehiri, polen bal çeşitleri ülkemizde bulunmaktadır.

Propolis son yüzyılın buluşu olarak hekimler tarafından adlandırılıyor  Enfekisyonlarda , gıda takviyesi, kanı temizlemede ek gıda takviyesi olarak kullanılıyor.

Anahtar Kelimeler:
Arı
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.