Tarihi Kalıpçızade Konağı hizmete açıldı

Ankara Kulübü Derneği Onursal Başkanı Dr. Bülent Kalıpçı'ya ait Kalıpçızade Konağı yenilenen yapısıyla hizmete açıldı. Açılışa Ankara’nın önde gelen isimleri katıldı…Hamamarkası’nda Ankara’nın en köklü ve saygın ailelerinden biri olan Kalıpçı ailesinin mirasını yaşatan konak, Ankara kültürünü yaşatmayı hedefliyor…

15 Mayıs 2017 Pazartesi 12:13
Tarihi Kalıpçızade Konağı hizmete açıldı

Ankara Altındağ'da restore edilen tarihi konakları ile dikkat çeken Hamamarkası’nda Kalıpçızade Konağı’nın açılışı önceki gün yapıldı. Ankara’nın seçkin isimlerinin katıldığı açılışta, kurdelayı Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar ve Dr. Bülent Kalıpçı kesti. Yenimahalle Belediye Başkanı Yaşar,  konağın ANKARALILARA hayırlı olmasını diledi.  Program, Ankara Seymenler Kulübü Derneği’nin seymen gösterisiyle devam etti.  

ANKARA KÜLTÜRÜ YANSITILACAK
Konağın ticari amaçtan çok Ankara kültürünü yaşatmak için yapıldığını belirten Dr. Bülent Kalıpçı, “Burayı bir kültür evi olarak görüyorum, yani ticari bir amaçla açılmış bir konak değil. Ankara kültürünü yansıtacak, kendine has kına geceleri vardır onu en iyide bizimkiler bilir, Ankaralılar bilir. Ben 21 sene Ankara Kulübü başkanlığı yaptım şimdi onursal başkanıyım… Bizim evimiz 444 metre ve kocaman bahçesi mevcut .Kına geceleri, mevlit, iftar yemekleri gibi organizasyonlarımız olacak” ifadelerini kullandı.

MİLLİ MÜCADELEYE BÜYÜK DESTEK
Ailesinin anılarını kalan eşyalarla yaşatmaya çalıştığını söyleyen Kalıpçı, “Ankara kültürünü bu konakta yaşatmaya çalışacağız, önemli olanda bizim için bu. Çok lüks görkemli otellerde binalarda var, oralar daha çok ticari amaçlı yapılar. Burayı daha ziyade Ankara geleneğini yaşatacak şekilde törenlerle yaşatmayı planlıyoruz. Burada daha çok anılar var, annemin aynası, eski masalar, dikiş makineleri bunların hepsi geçmişten anılar” dedi. Kalıpçı ailesi 27 Aralık 1919’ta Atatürk Ankara’ya ilk geldiğinde kurtuluş mücadelesi için o zaman parasıyla 27 bin 500 kuruş olmak üzere en büyük maddi desteği veren aile.

ankaradanhaber.com

Son Güncelleme: 15.05.2017 17:29
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.