“Vergiler Memurun Belini Büküyor”

KONTV’de Yayınlanan ve Olcay Eşgi’nin sunduğu Ankara Konuşuyor Programının konuğu olan Türk Büro Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş, “Vergiler memurun belini büküyor” dedi.

17 Ocak 2018 Çarşamba 14:18
“Vergiler Memurun Belini Büküyor”

KONTV de yayınlanan ve Olcay Eşgi’nin sunduğu Ankara Konuşuyor Programına katılan Türk Büro Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş vergi dilimleri ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Yokuş “ Hükümetin 2018 yılı için “Vergide Yeniden Değerlendirme Oranı” olarak ifade ettiği %14,47 oranında tüm vergileri artıracak olması, ayrıca Hükümetin TBMM’den bu vergileri %50 oranında artırma yetkisi alması durumun vahametini göstermesi bakımından oldukça önemlidir “dedi.

Yokuş Konuşmasına şöyle devam etti:

“Türkiye Kamu-Sen ARGE biriminin yaptığı araştırmaya göre;

2500 TL vergi matrahı olan bir memur;
%15 vergi diliminden Haziran ayında %20 vergi dilimine geçecek ve yıllık fazladan ödeyeceği vergi 850 TL olacaktır.

3000 TL vergi matrahı olan bir memur;
Ocak ayında %15 vergi öderken, Mayıs ayından itibaren %20 oranında vergi ödemeye başlayacaktır. Bu gruptaki memurların yıllık kaybı 1570 TL’dir.

3500 TL vergi matrahı olan bir memur;
Ocak ayında %15 vergi öderken, Nisan ayında %20, Ekim ayında ise %27 oranında vergi kesintisi başlayacak. Böylece yıllık toplam kaybı 2290 TL olacaktır.

Hani memur enflasyona ezdirilmiyordu? Vergi dilimlerinden dolayı her yıl %2 ile %3 oranında memurların kaybı vardır.
Hükümet asgari ücretlilerin 10. Aydan itibaren %20 vergi dilimine girmeleri nedeniyle Torba Yasa ile kayıplarını telafi eden bir düzenleme yaptı. Doğrusu da bu idi… Yine Hükümet, vergi afları yerine vergisini düzenli ödeyen mükelleflere 2018 yılında %5 oranında vergi indirimi düzenlemesi yaptı. Bu uygulamasını da doğru buluyoruz…

Anahtar Kelimeler:
Fahrettin Yokuş
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.