AK Parti'nin yeni MYK üyeleri belirlendi

- AK Parti Genel Başkanvekilliğine Binali Yıldırım ve Numan Kurtulmuş getirildi - MYK'de, Ömer Çelik, Erkan Kandemir, Fatih Şahin, Hayati Yazıcı, Ali İhsan Yavuz, Hamza Dağ, Efkan Ala, Jülide Sarıeroğlu, Özlem Zengin, Mehmet Özhaseki, Nurettin Canikli, Vedat Demiröz, Mustafa Şen, Leyla Şahin Usta, Ömer İleri ve Çiğdem Karaaslan da yer aldı

24 Mart 2021 Çarşamba 20:42
AK Parti'nin yeni MYK üyeleri belirlendi

ANKARA (AA) - AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyeleri açıklandı.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin 7'nci Olağan Büyük Kongresi ardından AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısında MYK üyelerinin belirlendiğini açıkladı.

Buna göre, AK Parti Genel Başkanvekilliğine Binali Yıldırım ve Numan Kurtulmuş getirildi.

Erkan Kandemir Teşkilat Başkanı, Hayati Yazıcı Siyasi ve Hukuki İşler Başkanı, Ali İhsan Yavuz Seçim İşleri Başkanı, Hamza Dağ Tanıtım ve Medya Başkanı, Efkan Ala Dış İlişkiler Başkanı olarak görev yapacak.

Sosyal Politikalar Başkanı Jülide Sarıeroğlu, Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanı Özlem Zengin ve Yerel Yönetimler Başkanı Mehmet Özhaseki oldu.

İnsan Hakları Başkanlığına Leyla Şahin Usta, Bilgi ve İletişim Teknolojileri Başkanlığına Ömer İleri, Çevre, Şehir ve Kültür Başkanlığına Çiğdem Karaaslan getirildi.

Nurettin Canikli Ekonomi İşleri Başkanı, Vedat Demiröz Mali ve İdari İşler Başkanı, Mustafa Şen Ar-Ge Başkanı oldu.

- TBMM Grup Başkanvekillikleri

AK Parti Grup Başkanı Naci Bostancı'nın görevine devam etmesi, Tanıtım ve Medya eski Başkanı Mahir Ünal ile Mustafa Elitaş, Bülent Turan, Emin Akbaşoğlu ve Cahit Özkan'ın TBMM Grup Başkanvekili olarak görev yapması kararlaştırıldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.