“HDP’nin Güneydoğudaki En Büyük Rakibiyiz”

Saadet Partisi Ankara 3. Bölge Milletvekili Adayı Mehmet Fethi Öztürk haber sitemize açıklamalarda bulundu. Öztürk HDP ile işbirliği içinde olmadıklarının altını çizerek Güneydoğuda HDP’nin en büyük rakibinin Saadet Partisi olduğunu kaydetti

19 Haziran 2018 Salı 13:07
“HDP’nin Güneydoğudaki En Büyük Rakibiyiz”

Saadet Partisi Ankara 3. Bölge Milletvekili Adayı Mehmet Fethi Öztürk seçime 5 gün kala değerlendirmelerde bulundu.

Öztürk; Halk değiştir diyor hakkı üstün tut adaleti üstün tut ekonomiyi düzelt diyor bunları istiyor bizden. İşsizliğe çare bulmamızı istiyorlar.

Saadet partisindeki bu heyecanı bir 1995 yolunda bir de bu seçimlerde gördüm.

Öztürk sözlerine şöyle devam etti:

“İnsanlara Recep Tayyip Erdoğan hayranlığı veya düşmanlığı üzerinden siyaset yapmadığımızı, doğruların yanında olduğumuzu söylüyoruz.  Bazı mantıkları değiştiremiyoruz. Bizim seçmen profilimiz 30 yaş ve altına düştü. İstinasız bu gençlerden öğrendiğim hiçbiri televizyon seyretmiyor. Ama hepsi güncel olayları takip ediyorlar. Bizde onlar sayesinde çok şey öğrendik.

İşsizlik oranları 10.1 geriledi ben anlamış değilim Önceden gazetelere ilan verirdik eleman arıyoruz diye şimdi insanlar iş arıyorum diye ilan veriyorlar.

Elemen arıyoruz dendiğinde işsizlik oranları yüzde 7 idi. Günümüzde yüzde 10. Arada çok fark yok. İşsizlik yüzde 10 deniyor ama şimdi herkes iş arıyor. şimdi şöyle bir durum var 8. Senesinde okul devamlılığı olan öğrencileri  işsiz saymıyorlar. Stajerleri sigorta girişi yaptılar işsiz saymıyorlar. Hesaplama yöntemleri değişiyor. GSMH nasıl oldu da yüzde 30 arttı.

Patates ekicisi patatesini 25 kuruşa satarken pazarda 2 lira. KDV vergi de yok. Soğan 4.5 lira.

Saadet Partisi Ankara 3. Bölge Milletvekili Adayı Mehmet Fethi Öztürk  Millet İttifakına yapılan yakıştırmaların etik olmadığını söyledi.. Öztürk;  Biz onların cumhur ittifakına bir takım yakıştırmalar yapmıyoruz.  

HDP bu seçim işbirliği içinde bulunmadı. DSP bulunmadı DSP de bulunabilirdi o da bulunmadı. HDP’nin bizi desteklediğini hiç görmedim bizde onlara destek vermiyoruz. Güneydoğuda HDP’nin en büyük rakibi biziz. HDP tabanından oy alacak partiyiz. Sonuçta seçim onlar rakip parti bizim için” ifadelerini kullandı..

Öztürk; Dolardaki zafiyetimizin Türkiye’deki  7.2 balon büyüme ile orantılı olduğunu söyleyeceğim. 2017 sanayi endeksinde 0.2 düşme oldu ama ekonomide 7.2 büyüme. Bunu bana Türkiye’de açıklayabilecek ekonomist yok. Borçla büyüme olur mu Genel Başkanımı Temel beyin söylediği gibi insanlar obezite ile büyüyor bu sağlıklı bir büyüme mi?

Son Güncelleme: 19.06.2018 13:12
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.