Cumhuriyet'in 100. Yılı Türkiye İş Bankası Satranç Kupası sona erdi

- Organizasyonda şampiyon Ediz Gürel oldu

27 Kasım 2023 Pazartesi 20:20
Cumhuriyet'in 100. Yılı Türkiye İş Bankası Satranç Kupası sona erdi

​​​​​ANKARA (AA) - Cumhuriyet'in 100. Yılı Türkiye İş Bankası Satranç Kupası'nda uluslararası usta Ediz Gürel şampiyon oldu.

Türkiye Satranç Federasyonundan yapılan açıklamaya göre, Türkiye İş Bankası İktisadi Bağımsızlık Müzesi'nde düzenlenen organizasyon final maçlarının ardından tamamlandı.

Turnuva finalinde şampiyonluk için büyük usta Emre Can ve uluslararası usta Ediz Gürel karşılaştı. Oynanan iki final turunun ardından rakibi 2-0 yenen Ediz Gürel şampiyon oldu. Ediz Gürel bu başarısıyla 225 bin liralık büyük ödülün de sahibi oldu.

Emre Can'ın ikinci, büyük usta Vahap Şanal'ın üçüncü olduğu kupada büyük usta Mert Yılmazyerli de dördüncü sırada yer aldı.

Toplamda 600 bin liranın dağıldığı turnuvada ikinci olan sporcu 125 bin, üçüncü 100 bin ve dördüncü olan sporcu da 70 bin liralık ödül kazandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.