Gençlerbirliği 95. Yaşını Kutluyor...

Bir okul bahçesinde bir futbol isyanı olarak başlayan hikayemiz bugün 95.yaşını kutluyor.

14 Mart 2018 Çarşamba 10:00
Gençlerbirliği 95. Yaşını Kutluyor...

14 Mart 1923 tarihinde kurulan Gençlerbirliği, bugün 95.yaşını kutluyor. Kulüp web sitesinde yayınlanan kutlama mesajında şu ifadelere yer verildi:

 

“Bir okul bahçesinde bir futbol isyanı olarak başlayan hikayemiz bugün 95.yaşını kutluyor.

 

Kulübümüz, sahada formasını terleten futbolcumuz tribünde desteğini hiç bir zaman eksik etmeyen taraftarımızla halen ilk günkü kadar farklı, ilk günkü kadar özel.

 

Bu vesileyle 95 yıl boyunca onurla , gururla sürdürdüğümüz mücadelede emeği geçen tüm sporcularımıza, teknik direktörlerimize, yöneticilerimize bir kez daha teşekkür ediyoruz.

 

Büyük Gençlerbirliği Ailesi ile hep birlikte nice yıllara…”

 

Ayrıca Kulüp Başkanı Murat Cavcav da 95.yıla özel bir mesaj yayınladı. Mesajda kulübe tarih boyunca emeği geçmiş tüm sporculara teşekkür edilirken, taraftarın da kulübün altın yapraklı tarih sayfalarında önemli yeri olduğu söylendi. Mesajda gençlik ve altyapı vurgusu ön plana çıkan diğer unsurlardı. Cavcav şunları dile getirdi:

 

“Cumhuriyetle yaşıt bir kulübün 95 yıllık tarihindeki önemli bir döneme taraftarı , yöneticisi ve şimdi de başkanı olarak şahitlik ettiğim için onur duyuyorum. Bu oyunda var olmak isteyen, futbol aşığı gençlerin isyanıyla başlayan hikayemiz büyüdü ve Süper Lig’in gedikli takımları arasına bizi soktu.

Hepimiz , o gencecik çocukların ilk günkü heyecanı ve hevesiyle Gençlerbirliği ismine ,renklerine, felsefesine ve değerlerine bağlıyız. Onların hayalini kurdukları kulüp şimdi 95 yaşında ve kendileri gibi nice gençlere ön ayak oluyor ve futbol oynama şansı sunuyor.

Bugün takım kaptanlarının hatta teknik direktörünün altyapısından yetiştiği, her yıl kadroda en az 3-4 ismin altyapıdan olduğu Gençlerbirliği takımı geldiği yeri, köklerini asla unutmayacak. Bizim geleceğimiz olan Gençler’e her zaman güveneceğiz. Tarihimiz boyunca şanlı formamızda teri olan tüm futbolcularımıza bu vesileyle şükranlarımı sunuyor, teşekkür ediyorum.

 

95 yıllık çınarın tarihinde sesiyle, coşkusuyla, tezahüratlarıyla, sevinçleriyle, kimi zaman göz yaşlarıyla  yer etmiş nice taraftarımız da bu tarihin altın sayfalarındaki yerini hiç şüphesiz almıştır.

 

95 yıllık tarihimiz nice başarılara, zaferlere sahne oldu. Yeni başarılar, yeni zaferler için hep birlikte yürüyecek ve bu çınarın büyümesi için çalışacağız."

 

Gençlerbirliği Kulübü bugün Yönetim Kurulu, Divan Kurulu, Teknik Ekip ve futbolcular olmak üzere 11.45’te Anıtkabir’i ziyart edecek.

Anahtar Kelimeler:
Gençlerbirliği
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.