Sivas'ta dağcılar Zibraham Dağı'nın zirvesine tırmandı

SİVAS (AA) - Sivas'ta bir grup dağcı, 2163 rakımlı Zibraham Dağı'nın zirvesine tırmanarak Türk bayrağı açtı.Suşehri ilçesi sınırlarında bulunan Zibraham Dağı'na gerçekleştirilen tırmanışa 20 dağcı katıldı. Dağcılar,...

05 Aralık 2021 Pazar 18:08
Sivas'ta dağcılar Zibraham Dağı'nın zirvesine tırmandı

SİVAS (AA) - Sivas'ta bir grup dağcı, 2163 rakımlı Zibraham Dağı'nın zirvesine tırmanarak Türk bayrağı açtı.

Suşehri ilçesi sınırlarında bulunan Zibraham Dağı'na gerçekleştirilen tırmanışa 20 dağcı katıldı. Dağcılar, 6 kilometrelik Gökçekent-Tatar rotası boyunca 3 saat yürüyerek zirveye ulaştı.

Sivas Doğa Sporları Kulübü (SADAK) Başkan Yardımcısı Zeki Söylemez, zirvede Türk bayrağı açtıklarını belirterek, "Zorlu bir tırmanış oldu. Rota boyunca dağın güneş görmeyen kesimlerinde az da olsa kar vardı. Bazı kısımlarda ardıç, göknar, akağaç, pelit, meşe, sarıçam ve karaçamların içinden geçtik." ifadelerini kullandı.

Söylemez, tırmanışın Türkiye Dağcılık Federasyonunun Kovid-19 yönergesine uygun şekilde gerçekleştirildiğini de aktardı.





Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.