Türkiye - İngiltere Ampute Futbol Takımı final maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?

Türkiye Ampute Futbol Takımı tarih yazdı ve yarı finalde karşılaştığı Polonya'yı 2-0 yenerek finalde İngiltere'nin rakibi oldu. Beşiktaş'ın Türkiye Ampute Futbol Takımı'na jest yaptığı ve Vodafone Arena'da ücretsiz olarak izlenecek final maçında İngiltere ile karşılaşacak. Peki Türkiye Ampute Futbol Takımı final maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?

09 Ekim 2017 Pazartesi 10:09
Türkiye - İngiltere Ampute Futbol Takımı final maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?

İlk maçında Almanya'yı 7-0, ikinci maçında da Gürcistan'ı 9-0 mağlup eden Türkiye, üçüncü maçında da İspanya'yı yenerek 3'te 3 yaptı ve A Grubu'nu 9 puanla ilk sırada bitirerek adını çeyrek finale yazdırdı. Ay-yıldızlı ekip, 20 gol attığı grubu gol yemeden tamamladı. Türkiye Ampute Milli Takımı'nın 2-1 önde götürdüğü çeyrek final maçında Rus futbolcunun hakeme fiziki müdahelesi sonrasında maç bitime 2 dakika kala tatil edildi. Yarı finale yükselen Türkiye Ampute Futbol Takımı'nın rakibi Polonya oldu. Türkiye'nin ev sahipliğinde düzenlenen Avrupa Ampute Futbol Federasyonu (EAFF) Avrupa Şampiyonası yarı final maçında Polonya'yı 2-0 yenen Türkiye, finale yükseldi.

Türkiye Futbol Federasyonunun (TFF) "Türkiye Futbol Oynuyor" projesi kapsamında destek verdiği, Turkcell'in ana sponsorluğunu üstlendiği Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu (TBESF) bünyesindeki ay-yıldızlı ekip, Riva'daki Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde gerçekleştirilen şampiyonanın yarı finalinde Polonya ile karşılaştı.

Müsabakaya iyi başlayan milli takım, 2. dakikada Rahmi Özcan'ın kaydettiği golle ilk yarıyı 1-0 önde tamamladı. Uzun süre skor üstünlüğünü koruyan ay-yıldızlı ekip, mücadelenin 50+1. dakikasında Serkan Dereli'nin kaydettiği golle farkı 2'ye çıkardı. Karşılaşmadan 2-0 galip ayrılan Türkiye, adını finale yazdırdı. Türkiye, yarı finalde İspanya'yı 3-0 yenen İngiltere ile şampiyonluk mücadelesi verecek.

Karşılaşmayı Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek de izledi. Özbek, maçtan sonra sahaya inerek teknik heyet ve futbolcuları galibiyetten dolayı kutladı.

BEŞİKTAŞ'TAN BÜYÜK JEST!

Türkiye Futbol  Federasyonunun (TFF) "Türkiye Futbol Oynuyor" projesi kapsamında destek verdiği, Turkcell'in ana sponsorluğunu üstlendiği Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu (TBESF) bünyesindeki ay-yıldızlı ekip, bugün İngiltere ile şampiyonluk mücadelesi verecek.

Daha önce Riva'daki Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde oynanması planlanan final karşılaşması, milli sporcular ve teknik heyetin talebi, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak'ın girişimleri ile Beşiktaş Kulübünün çimler bakımda olmasına rağmen isteğe olumlu yanıt vermesinin ardından Vodafone Park'a alındı.

FİNAL MAÇI ÜCRETSİZ

Milli Takım, finalde 9 Ekim Pazartesi günü İngiltere ile karşılaşacak. Vodafone Park'ta oynanacak karşılaşma saat 19.00'da başlayacak ve TRT Spor'dan naklen yayınlanacak. Karşılaşmayı futbolseverler ücretsiz olarak izleyebilecek.

Son Güncelleme: 09.10.2017 10:13
Anahtar Kelimeler:
TürkiyeIngiltere
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.