Ankara'da Toplu Taşıma Jandarmaya Ücretsiz Oldu...

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi, Ankara İl Jandarma Komutanlığı bünyesinde görev yapan subay, astsubay ve uzman çavuşların kent içindeki toplu taşım araçlarından ücretsiz yararlanmasını kararlaştırdı.

11 Ocak 2019 Cuma 13:56
Ankara'da Toplu Taşıma Jandarmaya Ücretsiz Oldu...

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi 2019 yılının ilk toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda kente ilişkin önemli kararlar alındı. 

Meclis, Ankara İl Jandarma Komutanlığı bünyesinde görev yapan subay, astsubay ve uzman çavuşların kent içindeki toplu taşım araçlarından ücretsiz yararlanmasını kararlaştırdı. Başkanlık Yazısı oy birliğiyle kabul edildi.

"CHP BÜYÜKŞEHİR'İ ALACAK"

CHP Grup Başkanvekili Doğan Yılmazkaya, üniversite öğrencilerinin de ücretsiz yararlanması teklifinde bulunarak, “Mart sonundaki seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi Büyükşehir’i alacak. O zaman endişe etmenize gerek kalmayacak” dedi.

"16-17 SEÇİMDİR BU TÜRKYÜ SÖYLÜYORSUNUZ"

Oturumu yöneten Ali İhsan Ölmez ise bütçenin buna imkân veremeyeceğine dikkat çekerek “O zaman Allah kısmet ederse değiştirirsiniz. 16-17 seçimdir siz bu türküyü söylüyorsunuz” yanıtını verdi.

CHP’nin toplu taşımanın öğrencilere de ücretsiz olması konusundaki önergesi oy çokluğuyla reddedildi.

OTO GALERİLERİ BİR ARAYA GELİYOR

Meclis’te dikkat çeken bir karar ise Sincan’da kent içinde kalan ikinci el oto galeriyle ilgili oldu. Sincan’daki Meclis üyeleri verdikleri önergeyle ilçede apartman altlarında kiralanan iş yerlerinin araçları kaldırıma ve dükkân önlerine park ettiği, LPG’li araçların da tehlike oluşturduğuna dikkat çekti. Sincan Çatalca Caddesi’ne komşu ada ve parsellerin bu tür iş yerlerine uygun olduğu, burada ikinci el oto satışı yapan iş yerlerinin açılmasını öneren önerge oy birliğiyle kabul edildi.

PATLAMA MAĞDURLARINA YARDIM

Meclis öte yandan geçtiğimiz günlerde Pursaklar’da boşanma aşamasında olduğu öğrenilen Harun T.’nin doğalgaz vanasını açarak intihar girişiminde bulunması nedeniyle meydana gelen patlamada zarar gören apartman sakinlerinin mağduriyetinin belediye imkanları dahilinde giderilmesini kabul etti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.