Gölbaşı’ında sokak hayvanları aşılandı

Gölbaşı Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü mobil ekipleri sokak hayvanlarına yönelik sağlık taraması gerçekleştirdi. Sokak hayvanları kuduz tehlikesine karşı aşılandı.

26 Nisan 2024 Cuma 12:29
Gölbaşı’ında sokak hayvanları aşılandı

Gölbaşı Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, mobil aşılama araçlarıyla sokak hayvanlarına yönelik sağlık taraması gerçekleştirdi. Uygulama kapsamında devletin zorunluğu tuttuğu, her köpeğe yılda bir kez yapılması gereken kuduz aşısı alanında uzman veteriner hekimler tarafından yapıldı. Aşılama işlemi Gölbaşı Belediyesi tarafından ücretsiz olarak gerçekleştirildi.

Kuduz aşısı, hayvanların ölümcül hastalıklardan korurken, halk sağlığını açısından da büyük önem taşıdığı belirtildi.

Gölbaşı Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından insan sağlığını tehdit eden, insanlara bulaşabilen hastalıkları önlemek amacıyla, aşılama, muayene, tedavi, kısırlaştırma, ameliyat ve parazitlerle mücadele gibi konularda hizmet veriliyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.