Ankara'nın Bu Bölgesinde Binalar 3 Katı Geçmeyecek!

Ankara'nın en eski yerleşim yerlerinden birisi olan ve eski adıyla da devlet mahallesi olarak bilinen Saraçoğlu'nda binaların 3 katı geçmeyeceği planlanıyor.

23 Mart 2018 Cuma 10:06
Ankara'nın Bu Bölgesinde Binalar 3 Katı Geçmeyecek!

Ankara'nın en merkezi yeri olan Kızılay'a çok yakın bir konumda olan ve yeniden dönüşümü kamuoyunda tartışma konusu olan Saraçoğlu'ndaki binalar yeniden inşaa edilecek.

Maliye Bakanlığı'nın desteğiyle Emlak Konut tarafından gerçekleştirilecek projeyle simgesel değeri olan Saraçoğlu Mahallesi özgün dokusuyla yaşam bulacak. Geçmişine uygun olarak geleneksel Türk evi temasıyla hazırlanan projeyle, Saraçoğlu Mahallesi'nin yediden yetmişe Ankaralıların sosyal ihtiyaçlarına yanıt veren, bölge esnafıyla bütünleşen bir cazibe merkezi haline dönüştürülmesi hedefleniyor. Binaların yüksekliği 3 katı geçmeyecek. Türkiye'nin ilk toplu konut alanı olan Saraçoğlu Mahallesi, Emlak Konut GYO'nun geliştirdiği projeyle eski görkemine kavuşacak.

Bakanlar Kurulu kararıyla dönüşümüne karar verilen Saraçoğlu Mahallesi'ndeki proje Maliye, Çevre ve Şehircilik, Kültür Bakanlığı ile Emlak Konut işbirliğiyle hayata geçiriliyor. Geleneksel Türk evi kurgusuyla 1940'lı yıllarda Emlak Bankası tarafından kamu çalışanları için yapılan ve Cumhuriyet'in ilk toplu konut uygulaması olan bu mahalle 121 bin metrekarelik alana yayılıyor.

Yemyeşil dokusuyla ön plana çıkan mahalledeki çınar ve kestane ağaçları korunacak, tarihi dokusunu oluşturan tescilli yapılar korunarak, milli mimarlık anlayışı ön plana çıkacak. Yarım asrı aşan ağaçlar korunarak gelecek nesillere taşınacak. Emlak Konut, projeyi geçmişine uygun olarak Türk evi teması ile yansıtacak şekilde projelendirilmiş durumda. Geçmişin izleri, mevcut yapıları, ağaçlar korunarak ekolojik, ekonomik e sürdürülebilirlik çerçevesinde bir proje uygulanacak.

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.