Başkent genelinde ortak dilenci operasyonu

Ankara Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ekipleri Emniyet birimleri ile Başkent genelinde ortak dilenci operasyonu gerçekleştirdi. 25 ilçede yapılan rutin denetim sonucu çok sayıda yerli ve yabancı dilenciyi toplayan ekipler, bu kişiler hakkında yasal işlem başlattı.

22 Ekim 2018 Pazartesi 16:42
Başkent genelinde ortak dilenci operasyonu

Ankara Valiliği İl Göç İdaresi Müdürlüğü koordinasyonunda gerçekleşen geniş çaplı dilenci denetiminde geçici koruma kimlik belgesi olmayan mülteciler tek tek tespit edildi.

             Vatandaşlardan gelen şikayetlerin yoğunlaştığı özellikle Ulus, Kızılay, Gazi Üniversitesi Hastanesi, Altındağ Hacettepe Hastaneler bölgesi ve Çankaya’da çeşitli noktalarda yapılan denetimlerde; geçici koruma kimlik belgesi olmayanlar, üst araması yapılmak üzere Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı Yüzüncü Yıl Dilenci Barınma ve Rehabilitasyon Merkezi’ne götürüldü.

 

KAMPLARA GÖNDERİLDİLER

             Üzerlerinde koruma kimlik belgesi olmayan ve topladıkları para nedeniyle haklarında yasal işlem yapılan mülteciler, Emniyet Yabancılar Şubesi ve Ankara Valiliği İl Göç İdaresi Müdürlüğü’nde işlemleri tamamlandıktan sonra Ankara dışındaki mülteci kamplarına gönderildi.

        Yerli ve yabancı dilencilerin üzerlerinde çıkan paralara el koyan Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri, Kabahatlar Kanunu kapsamında dilencilere idari para cezası uyguladı.

         Yapılan denetimler sonucu çoğunluğu çocuklu kadınlardan oluşan yerli ve yabancı dilenciler konusunda vatandaşları uyaran Zabıta ekipleri, dilenciliğin yasak olduğunun altını çizdiler.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.