İşyeri Kooperatifi için adım atıldı

Ankara Umum Ayakkabıcılar ve Çantacılar Esnaf ve Sanatkarlar Odası, işyeri kooperatifi kurmak için harekete geçti.

20 Temmuz 2018 Cuma 11:35
İşyeri Kooperatifi için adım atıldı

Oda yöneticilerinin ve üyelerinin katıldığı toplantıda konu hakkında bilgilendirme yapıldı. ANKESOB Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali Gökşin de katıldı.

 

Toplantıda konuşan Ankara Umum Ayakkabıcılar ve Çantacılar Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Durak Uygun, üyelerinin maddi haklar kazanmalarına ve sorunlarının çözümüne katkı sağlamanın öncelikli görevleri olduğunu belirterek şunları söyledi: "Oda olarak, üyelerimizin çıkarlarına yönelik hizmet etmek,  haklarını korumak önceliğimizdir. Birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmeliyiz. Bizim, geleceğimizi planlamaya ihtiyacımız var. Rekabet gücü her geçen gün azalan ayakkabı ve çanta imalatı yapan meslektaşlarımız şu an çok sıkıntılı bir süreçten geçiyor. Toplu İşyeri Yapı Kooperatifini Ankara'da  başlatmak istiyoruz. Kuracağımız kooperatif ile üyelerimizin işyeri ihtiyaçlarını karşılamak amacındayız. Üyelerimizin her türlü ihtiyaçlarına cevap verebilecek, altyapı ve üstyapı dengesinin çok iyi gözetildiği, sürdürülebilir alanlarıyla toplu işyerlerini inşallah hayata geçireceğiz. Kuracağımız kooperatifle gücümüze güç, ülke ekonomisine artı değer katacağız. Ayakkabıcı ve Çantacılar olarak bugüne kadar Ankara'da bir sitemiz olmadı. Çok zor şartlar altında, dağınık bir şekilde konumlanan ve bulundukları alanlara sığmayan ayakkabı ve çanta imalatı yapan iş yerlerinin bir sitede toplanması artık ihtiyaçtan ziyade zorunluluk haline gelmiştir. Bundan sonra artık kooperatif kurma ve devam eden süreçlerine yoğunlaşarak, gerekli tüm girişimleri ve çalışmaları yapacağız. Bu anlamda Sayın Cumhurbaşkanımızdan, Hükümetimizden ve Büyükşehir Belediyemizden destek bekliyoruz."

 

Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali Gökşin de toplantıda, Toplu İşyeri Yapı Kooperatifi ile ilgili uygulamaya yönelik bilgiler verdi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.