Altındağ Belediyesi sokak hayvanlarına sahip çıktı

Altındağ Belediyesi, yoğun kar şartlarında ve soğuk kış günlerinde yiyecek bulmakta güçlük çeken sokak hayvanlarına sahip çıktı. Altındağ Belediyesi Veteriner Şube Müdürlüğü, ilçenin belirli noktalarına, mama bırakarak hayvanlara yiyecek yardımı yaptı. Mama yardımında yüksek rakımlı ve kış şartlarının daha yoğun yaşandığı mahalleler başı çekti.

07 Ocak 2019 Pazartesi 14:48
Altındağ Belediyesi sokak hayvanlarına sahip çıktı

Parklara, boş arazilere, ormanlık alanlara hatta köy yollarına kadar ulaştırılan yiyecek yardımı ile çok sayıda hayvanın soğuktan zarar görmeden hayatta kalması sağlandı. Bu uygulama sayesinde sokak hayvanlarının yiyecek bulmak için ilçe merkezlerine kadar inmesi de engellenmiş oldu.

“Sahipsiz sokak hayvanlarına olan yaklaşımımız daima dostluk üzerine kurulu…”

Altındağ Belediyesi'nin sahipsiz sokak hayvanlarına olan yaklaşımının daima dostluk üzerine kurulduğunu ifade eden Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki “Kanunlar çerçevesinde, sahipsiz sokak hayvanlarını bulundukları bölgeden alıp, kısırlaştırıp, aşılarını tamamlayıp, tekrar bulundukları bölgeye bırakıyoruz. Hasta olanları iyileşene kadar barınaklarımızda misafir ediyoruz. Pek çok hayvanı da sahiplendiriyoruz.” dedi.

Kış şartlarının sokakta olan her canlı için oldukça zorlayıcı olduğunu ifade eden Başkan Tiryaki, "Hayvanları sevmek ve onlara merhamet etmek dinimiz için de çok önemli... Peygamber efendimizin (S.A.V) ‘Kesilecek kuşa bile merhamet eden kimseye, Hz. Allah kıyamet günü rahmet eder. Yeryüzündekilere merhamet etmeyene gökteki de merhamet etmez’ şeklinde bir hadisi var. Sokak hayvanlarımız da türlü sıkıntılar çekiyor. Onlar da can taşıyor. Altın kalpli Altındağlı kardeşlerim sokaktaki canlılardan da merhametini esirgemeyecektir. Bizim merhametli insanlara ihtiyacımız var. Doğaya ve hayvanlara yararı dokunacak çalışmalarımız sürecek." dedi.

“Bizim merhametli insanlara ihtiyacımız var.”

Sokaklarda yaşayan hayvanlara karşı biraz daha duyarlı yaklaşılması gerektiğini ifade eden Başkan Tiryaki, Altındağlı vatandaşlardan da bu konuda hassasiyet istedi. Başkan Tiryaki “Vatandaşlarımız yakın çevrelerinde yardıma muhtaç, hasta, sakat ya da yeni doğmuş bir sokak hayvanını bize bildirebilirler. Özellikle çok soğuk havalarda hayvanlar çok büyük besin sıkıntısı yaşıyorlar. Biz elimizden geldiği kadar, açık arazilerde hayvanları beslemeye çalışıyoruz. Vatandaşlarımızdan da bu konuda duyarlı olmalarını bekliyoruz.” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.