Zihinsel engelli semazenlerden müthiş gösteri

Sincan Belediyesi'ne bağlı Türkiye’nin ilk zihinsel engelli semazen grubu ‘Umudun kanatları’, 6 yıldır çalışmalarına devam ediyor. Grubun en büyük hayali ise Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a gösteri sunmak.

10 Haziran 2017 Cumartesi 11:25
Zihinsel engelli semazenlerden müthiş gösteri

Hürriyet Ankara'nın haberine göre; 

Türkiye’nin ilk zihinsel engelli semazen grubu olan ‘Umudun kanatları’, Sincan Belediyesi’ne bağlı olarak 6 yıldır faaliyetlerini sürdürüyor. Grup, Ramazan ayında da gezici mahalle etkinliklerinde sema gösterisi yapıyor. Umudun Kanatları’nda yer alan zihinsel engellilerden Halil İbrahim Keleş, “Dönerken içimize heyecan giriyor, mutlu oluyoruz” derken Fatih Keskin ise “En büyük hayalimiz Cumhurbaşkanımızın önünde gösteri yapmak” diyor. Türkiye’nin ilk zihinsel engelli semazen grubu olduklarını belirten eğitmen Ülkü Bayram, “Umudun kanatları”nı Hürriyet Ankara’ya anlattı:

ÇOCUKLARDA DOĞUŞTAN VAR

“Bana göre Mevlana’nın ulaşmaya çalıştığı kâmil insan vasıfları bu çocuklarda doğuştan var. İlk başlarda dönüşlerimiz şimdiki gibi değildi ben olmadan çıkmıyorlardı, sürekli sufle veriyordum. Artık tek olarak eteklerini de açabiliyorlar. Umudumuzu hiç yitirmedik o yüzden grubumuzun adını ‘Umutların kanatları’ koyduk. Engelliler evlere kapatıldığı zaman problemler yaşıyor. En büyük ihtiyaçları sosyal ortamda olmak, insanlar tarafından beğenilmek. Bazen çocuklara tek tek soruyorum en üzüldüğünüz durum hangisi, ‘bize acınmasına çok üzülüyoruz’ diyorlar. İşte böyle bir gösteriye çıktıkları zaman toplum da farklı gözle bakıyor. İnsanlar artık onlarla fotoğraf çektirmek istiyor. 

ŞEB-İ ARUS’A KATILDILAR

Kendi kendimize daha iyi dönmeliyiz diyerek özel hoca da tuttuk. ‘Yapamayız’ demek yasaktı, başardık. Umudun Kanatları’nın başarısı sevginin mucizesi. Önümüze hep hedef koyduk. Geçen seneki hayalimiz Şeb-i Arus’tu. Bunu gerçekleştirdik ve bu sene de gideceğiz.”

SANATLA BAŞLADI

Sincan Belediyesi’ne bağlı olarak 2011 yılında el sanatları kursuna başlayan 12 zihinsel engelli, ilk sema çalışmalarına yıl sonu gösterilerinde başladı.
Öğretmenleri Ülkü Bayram’ın desteğiyle çalışmalarına devam eden engelliler el sanatları çalışmalarına da devam ediyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.