Almanya'dan örnek davranış: Onlar hediyelik eşya değil

Almanya'daki hayvan barınakları Noel süresince hayvan sahiplendirmeyeceklerini açıkladı.

11 Aralık 2018 Salı 17:22
Almanya'dan örnek davranış: Onlar hediyelik eşya değil

Almanya'nın Bremen kentindeki hayvan barınağı, evcil hayvanların Noel armağanı olarak verilmesinin önüne geçmek amacıyla geçici bir süreyle sahiplendirme işleminin yasaklandığını duyurdu.

Alınan yasak kararı sonrası düzinelerce barınak karara destek vererek, Noel boyunca hayvan sahiplendirilmeyeceğini belirtti.

Avrupa'nın en büyüğü olan Berlin'deki barınak ise yaptığı açıklamada, "Hayvanlar, ihtiyaçları ve duyguları olan canlılar. Onlar, sürpriz hediye olmak için uygun değiller" ifadelerine yer verdi.

'BİR HAYVANIN SAHİPLENİLMESİ KARARI, KESİNLİKLE ÜZERİNDE DÜŞÜNÜLMEDEN ALINMAMALI'

Noel sürecinde evcil hayvan sahiplenilmesinin yasaklanmasını savunanlara göre, sorun, hayvanların derinlemesine düşünülmeden son dakikada sahiplenilmesi.

Berlin hayvan koruma derneğinden Claudia Hammerling konu hakkında yaptığı açıklamada, "Bir hayvanının sahiplenilmesi kararı kesinlikle üzerinde düşünülmeden alınmamalı ve bütün aile fertleri bu kararın alınma sürecine dahil olmalıdır" dedi.

Son Güncelleme: 11.12.2018 17:31
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.