İsviçre'den Türk Vatandaşlara Büyük Vurgun...

Paralarını İsviçre'ye kaçıran Türkler'i dolandırıcılar çarptı. Hesaplara giren uyanıklar, 3,2 milyon doları cebe indirdi.

06 Mart 2018 Salı 11:23
İsviçre'den Türk Vatandaşlara Büyük Vurgun...

Paralarını daha az vergi ödemek için İsviçre'de değerlendiren zengin Türkler, dolandırıcılık şoku yaşıyor. Paralarını İsviçre'de tutan Türkler'in hesabından 3.2 milyon dolar çalındığı iddia ediliyor.

DÜŞÜK MEBLAĞLARDA PARA ÇEKMİŞ

İngiliz HSBC Holdings Plc'nin İsviçre'nin Cenevre kentinde bulunan özel bankacılık biriminde görevli bir fon yöneticisi, zengin Türk müşterilerinin hesaplarından 2 yılda 3.2 milyon doları kendi hesabına geçirmekle suçlanıyor. İsmi polis tarafından gizli tutulan bankacının tek seferde bir hesaptan 10 bin İsviçre Frankı'nı aşmayan meblağlar çektiği için olayın uzun süre tespit edilemediği öne sürü

TÜRKLER PANİKTE

Eski çalışanla ilgili dolandırıcılık iddiası ise yüksek meblağlı bir işlemin şüphe çekmesi üzerine ortaya çıktı. HSBC sözcüsü Michael Spiess, bu yüksek meblağ nedeniyle şüpheler oluştuğunu, derhal iç soruşturma başlattıklarını, çalışanın iş akdini de feshederek yetkili mercilere bildirdiklerini belirtti. Öte yandan bu olayın ardından fonda parası bulunan Türkler arasında panik yaşandığı da öğrenildi.

Anahtar Kelimeler:
Paraİsviçre
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.