Ahilik Haftası

KIRIKKALE (AA) - Kırıkkale'de, Ahilik Haftası düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.Kırıkkale Vali Yardımcısı Osman Akbaş, Belediye Başkan Yardımcısı Mutlu Erol Bakır, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Süleyman Köstekli...

21 Eylül 2018 Cuma 13:55
Ahilik Haftası

KIRIKKALE (AA) - Kırıkkale'de, Ahilik Haftası düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Kırıkkale Vali Yardımcısı Osman Akbaş, Belediye Başkan Yardımcısı Mutlu Erol Bakır, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Süleyman Köstekli ve beraberindeki heyet, Kırıkkale Belediyesinden İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü önüne kadar yürüdü.

Etkinlikler kapsamında bir düğün salonunda devam eden programda konuşan Köstekli, ahilikle topluma ahlaklı insan yetiştirme çalışmalarının 800 yıldır devam ettiğini, ahiliğin bundan sonra da yaşayacağını dile getirdi.

Programda Hoca Ahmet Yesevi Vakfı Başkanı Erdoğan Aslıyüce de ahilik ile ilgili katılımcılara bilgiler verdi.

Halk oyunları gösterisinin ardından şed kuşatma töreni yapıldı.

Yılın ahisi seçilen Sadullah Tunç'a hediyesinin verilmesinin ardından program, katılımcılara ahilik pilavı ikram edilmesiyle son buldu.

Anahtar Kelimeler:
KırıkkaleAhilik HAftası
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.