Kahramankazan'da kurban yakalama timi kuruldu

ANKARA (AA) - Kahramankazan Belediyesince Kurban Bayramı'nda kaçan kurbanlık hayvanları yakalamak için kurban yakalama timi kuruldu. Sağlık İşleri Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan 3 kişilik time önce teorik, ardından da sahada uygulamalı...

18 Ağustos 2018 Cumartesi 14:19
Kahramankazan'da kurban yakalama timi kuruldu

ANKARA (AA) - Kahramankazan Belediyesince Kurban Bayramı'nda kaçan kurbanlık hayvanları yakalamak için kurban yakalama timi kuruldu.

Sağlık İşleri Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan 3 kişilik time önce teorik, ardından da sahada uygulamalı eğitim verildi. Ekibin eğitimine Belediye Başkan Yardımcı Cengiz Gevrek de katılarak semineri izledi.

Ellerindeki kement ve uyuşturucu iğne atan tüfeklerle kaçan kurbanlık hayvanları yakalayacak olan özel ekip, dört günlük bayram süresince gelen ihbarları değerlendirecek. Ekiplerin kullandığı bayıltıcı iğnelerin hayvan sağlığına bir zarar vermediği, kaçan kurbanlıkları sadece bayılttığı belirtildi.

Belediye Başkan Yardımcısı Cengiz Gevrek, yaptığı açıklamada, ilçenin hayvancılık bakımından zengin bir ilçe olduğunu belirterek, bayram klasiği haline gelen kaçan kurbanlıklar, yaralanan insan görüntülerinin yaşanmaması için belediye olarak tedbirlerini aldıklarını kaydetti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.