Mansur Yavaş EYT’liler İçin Ne Dedi? Burhan’ın Çağrısına Ne Cevap Verdi?

31 Mart Yerel Seçimleri öncesinde Emeklilikte Yaşa Takılanlarla ilgili bol keseden vaadlerde bulunan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş “EYT’lilerin Genel Sağlık Sigortası’nı zaten devlet ödüyor bana gerek yok” dedi.

10 Eylül 2019 Salı 10:24
Mansur Yavaş EYT’liler İçin Ne Dedi? Burhan’ın Çağrısına Ne Cevap Verdi?

31 Mart Yerel Seçimleri öncesinde yerel yönetimlerin yapamayacağı vaatlerle dikkatleri çeken Mansur Yavaş bakın bu durumdaki vatandaşlar için ne dedi?

AK Parti Altındağ Meclis Üyesi Sinan Burhan, Yavaş başkan seçildikten kısa bir süre sonra bu vaadinin takipçisi oldu. Belediye Meclisi’nde EYT’lilerin durumunu soran Burhan’a Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş EYT’lilerin Genel Sağlık Sigortası’nı zaten devlet ödüyor bana gerek yok” cevabını verdi.

Peki Mansur Yavaş Seçim döneminde ne demişti?

Kişisel internet sitesinde yer alan vaadinin 1. ve 6. maddesinde şu şekilde:

"1- SGK sağlık yardımından faydalanamayan EYT'lilerin, hastane ve ilaç giderleri belediye tarafından karşılanacak. Başvuru işlemleri sırasında rehberlik hizmeti verilecek ve kişi başı 76,75 TL olan Genel Sağlık Sigorta Primleri belediye tarafından karşılanacak.

6 - Emeklilikte yaşa takılanlara, emeklilerin sahip olduğu indirimli ulaşım haklarını vereceğiz."

Seçim vaadinden anlaşılacağı üzere Yavaş, EYT mağdurlarının genel çözümüne ilişkin vaatte değil sadece kişi başı 76,75 TL olan Genel Sağlık Sigorta Primleri ile ilaç giderlerinin karşılanacağı yönünde söz verdiği anlaşılıyor.

Anahtar Kelimeler:
Sinan Burhan
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.