Cuma Namazı Vakti Saat Kaçta?

16 Şubat 2018 Cuma günü milyonlarca Müslüman cuma namazında buluşacak. Ankara'da Cuma namazı saat kaçta ?

16 Şubat 2018 Cuma 09:57
Cuma Namazı Vakti Saat Kaçta?

Ankara'da bu hafta Cuma Namazı namazı saati 13:09. Ankara'da 13:09'da okunacak olan öğle ezanıyla Cuma Namazı kılınacak.  

Cuma Namazı, hidayettir, berekettir, mutluluk ve huzur sağlar. Cuma namazı sukunettir, rahmettir, sağlık ve afiyet yolunu açar. Cuma namazı Müslümanlar için Hakk’a kavuşmanın, O’nunla buluşmanın vaktidir. Şerden bile hayır getiren yüce Allah, kullarından kendisine dua ve ibadet etmesini beklemektedir.

NAMAZIN FAYDALARI

Ferdi olarak namaz kılmanın büyük faydası vardır. Kişi namaz kıldıkça dinç olur. Sabır, sükunet, ağırbaşlılık ve mütevazilik baş gösterir. Kişi hem hırs ve kötülüklerinden arınır; hem de naifliğe bürünür. Toplumda namaz kılan kişilerin artmasıyla hiçbir ayrım gözetmeksizin bir bütünlük oluşur; toplum bilinci artar; suçlar azalır.   Kur’an-ı Kerîm’de şöyle buyurulur: “Ey Muhammed! Sana vahyolunan kitabı oku. Namazı dosdoğru kıl. Şüphesiz ki namaz, insanı fuhuştan ve kötü şeylerden alıkoyar. Allah’ı anmak elbette en büyük bir ibadettir. Allah ne yaptığınızı çok iyi bilir.” (Ankebût, 29/45.) “Namazlarında huşû içinde bulunan mü’minler kurtuluşa ermişlerdir.” (Mü’minûn, 23/1.)

Namaz, İslam aleminde kişinin huzurla buluştuğu, sevgiyle doyduğu, manevi mutluluğa erdiği en önemli andır.   İçten, yalnız Allah'ı düşünerek, Allah için kılınan namaz, Müslüman'ın hayattaki en büyük kazanımıdır. Herkesin bir hesabı vardır, ancak sonunda Allah’ın dediği olur. Bu bakımdan bütün Müslümanların namaz ve dualar ile Allah’tan yardım istemeleri, O’na sığınmaları, O’nun varlığından güç almaları gerekmektedir.

Haber Ankara olarak, tüm İslam aleminin mübarek Cuma gününü tebrik ediyor, dualarının kabul olmasını diliyoruz.

Anahtar Kelimeler:
Cuma NamazıSaati
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.